Denne uken annonserte de to av artistene som skal spille på årets festival 18.–20. august.

Mersmak

– Folks gode tilbakemeldinger, til tross for regnvær og koronarestriksjoner, ga oss mersmak og inspirasjon til at vi gjør Hagefestn til en årlig festival, sier festivalsjef Marius Jacobsen i en pressemelding.

De første early bird-billetten er allerede lagt ut, og salget går godt.

foto
SELGER GODT: Billettsalget er allerede i gang, og salget går godt. Foto: Hagefestn

Hagefestn er en liten festival lokalisert i den fine, lille hagen på Hildr. Det er en festival som akter å holde et tett samarbeid med lokale næringslivsaktører, og en festival som tar det grønne skiftet på alvor med kortreist mat, som for eksempel kje og lam fra gårdsbruk i landsdelen, fisk fra yttersida og grønnsaker fra gårdsbruk på fastlandet. Festivalølet er brygget på rabarbra fra hager i Tromsø.

Hovedvekten av artister vil også være fra Nord-Norge. Men med noen unntak.

Disse skal spille:

De to første artistslippene er:

High Heeled Giants og Fredrik Saroea.

foto
ARTISTSLIPP: Fredrik Saroea er klar for Hagefestn i august. Foto: Hagefestn

Festivalen beskriver dem på følgende vis:

«High Heeled Giants blander Berlinerklubbens dype beats med skandinavisk, mørkeblå melankoli. Det er like mystisk som det er lekent. Bandet, med utspring fra Tromsø, har bakgrunn fra ulike sjanger og skaper en helt unik, samkjørt eksistens. House møter soul, pop møter elektronika. Du blir tatt med i duoens univers via slentrende synthesizere, turkise basslinjer og sylskarp vokal. Om Depeche Mode og Robyn hadde fått barn, ville barnet hete High Heeled Giants».

«Fredrik Saroea: Etter 20 år og utallige utgivelser har Fredrik Saroea nå brukt korona-året til å spille inn sitt første soloalbum. På Rona Diaries er det de mykere sidene vi tidvis har hørt i DATAROCK han følger opp: Art-rockerne Blonde Redhead møter hardcore gudfedrene Fugazi, post-rockerne The Sea And Cake og visesangeren Mark Kozelek på fest hos indierockeren Morrissey – med høytlesing av hverdagspoesi fra en 44 år gammel småbarnsfar sosialt distansert i «verdens rikeste land». Høres voldsomt ut, men låtskriving i en så unik periode blir jo uunngåelig preget av tidvis blytunge tema …»