Prosjektet Snö, som startet opp i 2014, har for alvor slått an i landet etter at gutta lanserte singelen «Krig». Dagen den skulle slippes var det premiere på P3-programmet «Ruben», men før duoen visste ordet av det var låten valgt ut som «ukas låt» på ungdomskanalen.

– Vi måtte rett og slett google hva det betydde. Plutselig ringte en kjenning og forklarte at låten blir spilt i hvert eneste radioprogram på P3 i en hel uke, sier Agersborg.

Hjemmebane

Bortsett fra et par festivaljobber, blant annet Træna og Rakettnatt, har enda ikke duoen spilt egen konsert. Dermed er det på sin plass at de har debuten i Tromsø, hvor lillescenen på Driv er utsolgt.

– Det var på tide. Vi gleder oss veldig, sier Hotvedt, som forteller at de er totalt fem på scenen.

– Det er en viktig konsert for oss. Vi kjenner mange her, men vi ser på Spotify at vi har mange avspillinger over alt, ikke minst i Sverige. Det er også viktig å levere på hjemmebane, sier Agersborg.

LES OGSÅ: Denne artisttrioen lover nostalgi fra 50-tallet

Begge har jobber på siden, som gjør det vanskelig å jobbe mye med musikken.

– Vi jobber ikke ofte, men når vi jobber er det veldig konsentrert, sier Hotvedt.

Nordnorsk fenger

Nå blir det flere singelslipp over nyttår, og mange flere konserter. Og kanskje har duoen vært heldig med timingen, for å synge på nordnorsk fenger tydeligvis alle i landet for tiden.

– Det var noen som sa til oss at det høres så ærlig ut. Selv vet jeg ikke, men alle tror våre tekster handler om egne opplevelser. Jeg tror ikke det er sånn at man alltid må putte egne opplevelser ned på papiret. Det handler om å kunne utforske og sette seg inn i andre sine situasjoner og la rimene bestemme. Men det er helt klart en viss form for ærlighet i det vi synger, sier Agersborg.

LES OGSÅ: Senjahopen varmer opp til Tromsø-besøk med quiz-videoer

Ikke forberedt

Begge erkjenner derimot at albumformatet er dødt, og at det nok bare kommer singler fra duoen i fremtiden. Likevel ser de ikke på presset om å komme med en oppfølger til «Krig» som et problem.

– Høsten 2014 skrev vi veldig mange låter, som vi fortsatt tror kan fungere. Vi skal vel prøve å få dem ut etter hvert. Og noen av dem spiller vi nok på fredag, sier Hotvedt.