Hjernen bak stuntet er regissør Geir Greni.

– «Alle må dø» er en indiefilm, så vi kan liksom ikke bare pøse på med tv-spotter og radioreklame. Vi må derfor prøve å skape litt blest på en annen måte. Viktoria Winge spiller i filmen, og jeg fikk denne ideen som jeg syns er litt morsom.

Filmen er en skrekkfilm i slasher – sjangeren.

foto
HAR EN LITEN ROLLE: Dattera til Greni har en liten rolle i filmen. – Jeg har lyst til å bli skuespiller, og det var veldig gøy. Jeg syntes ikke det var skummelt da, men når jeg ser filmen nå blir jeg litt redd selv om jeg var der på settet. På bildet: Kaia Greni (14) og pappa Geir Greni.

– Det handler om et jenteutdrikningslag som går til helvete. Ideen om å lage en film basert på et jenteutdrikningslag har jeg hatt i mange år, men den landa først når jeg forsto at det ikke skulle være en glad historie – det måtte bli en skrekkfilm.

Solgt til femti land

En stund var det tvil om filmen ville komme på kino, men nå har det eksplodert.

– Filmen har verdenspremière i kveld, Norgespremie i mars, er solgt til femti land, og den første terninga som ble rulla viste fem prikker. Det blir veldig spennende å vise fram filmen i kveld.

– Hva håper du at folk sitter igjen med når rulleteksten kommer?

– At det er en original, litt annerledes, skrekkfilm med kule kvinnekarakterer.

Ble angrepet på utdrikningslag

Greni hadde selv en potensielt ødeleggende opplevelse da han skulle bli drukket ut.

– Plutselig ble jeg angrepet av en gjeng med svarte masker på. Jeg dro hånda bakover, klar for å klinke til han ene, da jeg så at han jeg var sammen med smilte, Da forsto jeg at det var kompisene mine bak maskene. Men det var rett før det smalt.

– Har du gjort research på kvinnelige utdrikningslag i forkant av manusskrivinga?

– Nei, men jeg har hatt mange kvinnelige venner oppigjennom, og så er jeg nok litt jentete selv. Det er jeg som er kvinnen i forholdet, for å si det sånn.