For været var ikke på Midnight Sun Rocks side det året. Det er selvfølgelig en eufemisme for horisontalt regn og iskalde temperaturer. Avskrekkende, men ikke nok til å sende rockerne hjem i de dager.

Headlineren Rory Gallagher leverte en solid konsert, men klikket ikke med publikum. Det gjorde imidlertid trønderrockerne:

– Stage Dolls var størst, Stage Dolls var tøffest og farligst. Stage Dolls er kvalitetsgarantien fremfor noen. I hvert fall når det gjelder Midnight Sun Rock, skrev Troms Folkeblads reporter Trond H. Bendiktsen i sin situasjonsrapport fra festivalen.

Leverte rock’n’roll til folket

Her i Nord-Norge var det intet sjokk at trønderdokkene kunne levere. Det hadde de gjort siden de begynte å turnere her oppe i 1984, som oppvarmingsband for ingen ringere enn TNT på starten av deres verdensturné. Den jobben fikk de basert på dokkenes selvfinansierte debutskive, «Soldier’s Gun».

Året etter kom Stage Dolls tilbake og spilte i Tromsø flere ganger og på Lyngenfestivalen. Dagen de spilte – for øvrig samme dag som Terje Tysland – var den mest populære. Anbefalt antrekk var scooterdress.

En lokal musikers drøm

Bandet vokste raskt ut av rollen som oppvarmingsband og da varmet alle andre opp for dem. Og da mener jeg alle, inkludert undertegnede.

Vinterens høydepunkt – noen vil si årets – i Brønnøysund på 90-tallet var 2. juledagsfesten på Samfunnshuset. Der var det alltid kule rockeband og en lokal musikers drøm å få stå på scenen. Da «Bad Obsession», et av bandene jeg spilte i, fikk tilbud om å spille før Stage Dolls grep vi begjærlig sjansen.

Spilte Stage Dolls til Stage Dolls

Bevæpnet med noen få egne låter og desto flere coverlåter – mye Guns N' Roses – var det alltid et spørsmål hva vi skulle spille og en av låtene som alle gitaristene i Brønnøysund kunne på den tida var nettopp Stage Dolls-klassikeren «Still in Love» (fra 1988). Og frekke som vi var så avsluttet vi vårt sett med den. Og forlot scenen knisende, høy på vår ungdommelige hybris.

I ettertid er jeg glad for at Stage Dolls ikke gikk rett på scenen etterpå og viste oss enfoldigheten i vårt stunt, men jeg husker at jeg på et tidspunkt fant vår vokalist og W. Axl Rose-klone Bjørn Reza (hvil i fred, min venn!) backstage i «dyp» konversasjon sammen med Torstein Flakne og de andre dokkene, så helt håpløse kunne vi vel ikke ha vært?!?

Stage Dolls spiller i Tromsø i helga og Torstein Flakne er ukas artist i vår faste nettspalte.

LES ALLE Feedbacks musikkminner.