De har spilt i metallband så lenge de kan huske. Men selv om det ikke akkurat er listepop, opplever de til stadighet at det er vanskelig å gi musikken skikkelig ut.

Nå oppretter musikerne eget plateselskap for å være metallkonsulenter i Nord-Norge.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å starte eget plateselskap. Jeg har gitt ut musikk på egen label tidligere, men det har vært en kjøkkenbordsbedrift, sier Anders L. Rasmussen.

Konsulenter

Nå går det mot kontorplass på Tvibit og fokus på både unge og erfarne metallband i regionen.

– Det er den sjangeren vi har vokst opp med. Det finnes ingen slike type plateselskaper i Nord-Norge, og miljøet er virkelig der. Nivået på metallmusikken i Tromsø er ekstremt høyt, sier Rolf-Erik Østerås.

Med støtte fra Innovasjon Norge har Rob Mules Records, som selskapet skal hete, fått en pangstart økonomisk og ønsker nå å satse som konsulenter og distributører.

– Vi ønsker å være en ressurs for unge band som trenger hjelp for å gi ut musikken sin, sier Østerås.

Plategründerne ønsker å bidra med starthjelp, distribusjon for både fysisk og digitalt format, og en promoteringsplan for dem som signerer med plateselskapet.

– Vi har en plan om å finne gode løsninger til bandene som kommer til oss. Vi ønsker å skreddersy avtaler som vi føler er riktig for de forskjellige bandene, sier Rasmussen.

Følges opp

Med et godt nettverk fra før har musikerne erfart at den store jobben begynner når man har fått gitt ut musikken. Der mener de at de har spisskompetanse.

– Man må utnytte momentumet man har. Det er en lang prosess, sier Rasmussen, som har store ambisjoner for plateselskapet.

– Vi starter nå med å få ting opp å gå. Så ser vi hvor ting tar oss, sier Rasmussen, som ikke utelukker at Rob Mules Records kan bli et mellomledd for utenlandske band, som ønsker å få musikken sin distribuert i Norge.

– Det går begge veier. På sikt vil vi også nå utlandet, sier Rasmussen.