Det er hele 20 år siden koret Aurora Borealis ble opprettet i Tromsdalen. Da het det riktignok «Nordlysan», men kvinnene bak navnet fant fort ut at det kanskje ble for barnslig. Nå er det duket for jubileumskonsert i Ishavskatedralen 3. juni.

– Vår gamle dirigent Birger Andre Nilsen, som nå er dirigent for Alta Vokale, kommer til Tromsø med koret for å holde konsert med oss, sier prosjektleder Line Krudtå Wollen.

Helt til Dublin

Hun forteller at det var viktig for dem å få ned Alta-koret, ettersom de selv var på besøk der i fjor. Nå er Sondre Kleven fra Musikkonservatoriet dirigent, og koret kan love en bolk med klassiske viser og popsanger fra hvert av korene. Avslutningsvis vil begge korene synge sammen.

I løpet av korets 20-årige historie er det mange høydepunkter å trekke fram. For eksempel deres besøk i Irland i fjor, hvor de blant annet opptrådte i St. Patrick Cathedral og på flere puber.

– Men vi må også trekke fram julekonsertene vi har hatt de siste årene med store artister, sier Wollen, som nevner Maria Haukås Mittet, Christian Ingebrigtsen, Didrik Solli Tangen, Rein Aleksander, Rita Eriksen og The Band Called Oh.

Avslører julekonsert

Wollen letter også på sløret om hvem som skal opptre med koret første helgen i desember 2017.

– Da har vi fått på plass Marian Aas Hansen. Hun er en kjent sanger som vi oppdaget under Stjernekamp på TV. Hun har i tillegg gitt ut to jule-CD-er, og er derfor perfekt for oss, sier Wollen.

LES OGSÅ: Må avlyse sommerkurs på grunn av bygningsarbeid

Aurora Borealis har i dag rundt 40 medlemmer i aldersgruppen 20-65, og med konserten neste helg håper Wollen at sommeren for alvor skal synges inn med konsertnavnet «Lyden av sommer».

– Det blir ikke akkurat sommerhits, men vi satser på at vi skal kunne påvirke været og ikke minst stemningen til de som kommer for å høre på oss, sier prosjektlederen, som har vært med i koret siden 2001.