Kumle & Raspeball inviterer kongefamilien og hele byen på et ekstravagant juleshow

Tromsøbandet Kumle & Raspeball leker ikke. De har like greit booket seg inn på hovedscenen til Kulturhuset og setter opp egenprodusert musikal.
På storscenen: Mellom førjulsballetten «Askepott» og «MGP Juniors juleturné» finner man «Tre nøtter til, takk! – Et julemusikkspel av Kumle og Raspeball» i desember-programmet til Kulturhuset. Foto: Lars Johnsen 

På storscenen: Mellom førjulsballetten «Askepott» og «MGP Juniors juleturné» finner man «Tre nøtter til, takk! – Et julemusikkspel av Kumle og Raspeball» i desember-programmet til Kulturhuset. Foto: Lars Johnsen 

Kumle & Raspeball dukket opp for første gang under Musikkfest i 2015. Kompisgjengen bak prosjektet, som er en krysning mellom band, performance og ren komedie, slår på stortromma denne jula. Tirsdag la de ut billettene til «Tre nøtter til, takk! – Et julemusikkspel av Kumle og Raspeball» på hovedscenen på Kulturhuset, som for øvrig har en kapasitet på rundt 1.000 mennesker.

– Selskapet vårt går mot økonomisk ruin om vi ikke selger ut. For å sitere Eminem, så snakker vi om «one shot, one opportunity», spøker frontmann Kim Pedersen.

– Alle store mennesker opp gjennom historien har hatt ambisjoner. Uten ambisjoner er vi ingenting. Vårt formål er å underholde flest mulig folk, og da finnes det ingen bedre steder å gjøre det enn på Kulturhuset uka før julaften. Dette er således en gyllen mulighet for kulturell berikelse av beste sort.

Har invitert kongefamilien

Konserten er 16. desember, og så langt i bandets historie er de største konsertene de har gjort under Buktafestivalen i 2016 på Little Henrik-scenen og under gatefesten i Sjøgata tidligere i høst.

– Målet er selvsagt å selge ut Kulturhuset. Vi har også sendt fire billetter i konvolutt til det kongelige hoff. Märtha og Ari er for rare, men vi håper kongen, dronningen og kronprinsparet kommer. Det er verdt turen, for dette kan jeg med hånden på hjertet si at ingen noensinne har sett makan til før, forteller Pedersen.

Julekalender

Kumle & Raspeball består av en fast besetning på seks medlemmer, men har som regel med et bredt antall gjester på scenen under konsertene sine. Oppsetningen av deres egen produserte musikal blir intet unntak.

– Vi har laget til en julekalender hvor vi avslører en ny gjest hver dag i desember. Vi er per nå i dialog med 21 forskjellige mennesker og dyr, sier Pedersen.

«Progressivt teater»

Så hva er «Tre nøtter til, takk! – Et julemusikkspel av Kumle og Raspeball»? De siste to årene har de avholdt en årlig julekonsert løs basert rundt juleevangeliet, og vil nok fortsette i den retningen, bare på en mye større skala.

– Jeg kaller dette for progressivt teater. Det blir en god blanding av teater, dans, humor og musikk, og større og bedre enn det vi noen gang har levert tidligere. Vi har fått carte blanche fra Kulturhuset og full kreativt frihet, så lenge vi ikke bryter norsk lov. Dette blir storslagent, sier Pedersen.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.