«Beermakers Dinner» har vært mangelvare her nord, men 6. november kan du svinge begeret sammen med andre øl- og matglade på The Edge.

– Så vidt jeg vet er dette første gang at et slikt arrangement går av stabelen her i byen, sier kjøkkensjef Tommy Olsen på The Edge.

Ølkvelden skal arrangeres i festsalen kalt Margarinfabrikken, og det Florø-baserte mikrobryggeriet Kinn står for drikkevarene.

– Det skal presenteres seks forskjellige ølsorter, og jeg har spesialkomponert en rett for hver av dem. Målet er å vise samspillet mellom øl og mat.

Vil lage show

Det vil bli servert mer enn mat og drikke denne fredagskvelden, der kapasiteten har blitt satt til hundre personer.

– Vi har lyst til å lage litt show av det hele, sier Olsen.

Initiativet kommer fra bryggeriet, som er vant til å arrangere slike middager i flere av de store byene sørpå. Jeremy Nicely representerer Kinn-bryggeriet, og har en rolle som inneholder langt mer enn skjenking og skåling.

– Jeg skal fortelle litt om historien bak hver øltype og vår bryggeprosess, på en underholdende og ikke tørr måte, sier Nicely.

Viking vs. Hipster

Arrangementet bærer den noe spesielle tittelen «From Viking to Hipster», noe Olsen gladelig forklarer.

– Vi ser maten og drikken i et historisk perspektiv denne kvelden, og vi planlegger å sette opp noen skjermer hvor vi kjører litt film mellom måltidene.

– Ølets historie i Norge går tilbake til vikingtiden, mens mikrobrygg i dag av mange forbindes med hipster-kulturen. Så kanskje vi tar i bruk moderne hjelpemidler som flytende nitrogen på siste rett?

Interesse for ølhistorie

Selve matlagingen skal også utføres på en noe uvant måte for kokker og gjester.

– Vi kommer til å sette opp et showkjøkken i midten blant gjestene, som på denne måten kan følge med på når maten tilberedes, sier Olsen.

En slik kveld vil forhåpentlig appellere til et bredt publikum, sier kjøkkensjefen.

– I restauranten ser vi en klar økning av ølsalget. Flere erstatter vin med øl til maten, og vi har opplevd at disse i stor grad er opptatt av historien bak brygget.