Da telefonen ringte om at han skulle få varme opp for den verdenskjente DJ-en Tiësto, trodde Mikael Knudsen Kanstad (21) nesten ikke sine egne ører.

– Det var produsenten min som tipsa meg om konkurransen. Jeg kommenterte bare «synd jeg ikke spiller trance». Men han sendte likevel inn søknaden. Plutselig fikk jeg en telefon om at jeg hadde vunnet, sier Kanstad, som vokste opp på Stakkevollan.

Tidligere metall-musiker

I dag er han bosatt i Bergen, hvor han arbeider som musikkprodusent og DJ. Kanstad har imidlertid ikke alltid holdt på med elektronisk musikk.

– Jeg spilte i metallband tidligere. Det ble aldri det helt store for meg. Så begynte jeg med tekno og produsering, sier Kanstad, som går under artistnavnet L/O/O/N.

Allerede lørdag smeller konserten i gang på hotellet The Edge, som er den innendørsarenaen i Tromsø som har plass til flest mennesker. På lørdag tar 1.500 personer imot Kanstad og Tiësto.

– Det blir nok veldig skummelt, og jeg kjenner at jeg er veldig nervøs. Jeg har ennå ikke begynt å tenke på hva jeg skal levere fra scenen. Det blir nok litt mer housemusikk enn det jeg vanligvis spiller, sier Kanstad.

Aldri spilt for så mange

Til vanlig har Kanstad bare spilt på klubber i Bergen, hvor makskapasiteten er 250 stykker. Nå skal han for første gang ha konsert i hjembyen, og for en debut det blir.

– Det blir veldig spennende. Jeg vet ikke helt selv hva jeg kan forvente.

– Hva vet du om Tiësto?

– Faktisk ekstremt lite. Jeg har lest og hørt meg litt opp på han etter at jeg vant konkurransen, men jeg tror ikke jeg blir å hefte han noe særlig bak scenen. Han er vel en travel mann, sier 21-åringen, som er albumaktuell med sin debutplate 11. mars.

Fra før av har Kanstad blitt plukket ut som «ukens DJ» på P3, hvor han fikk en halvtimes spilletid, i tillegg til at han slapp singelen «Dropping Faces» tidlig i desember.