«Et hælvettes liv!»

Har solgt ut alle de fem forestillingene

Flere måneder før premièren er alle billettene i hovedsalen revet vekk. Dermed må du nå ta til takke med en plass på balkongen dersom du ønsker å få med deg Bjørn Sundquists enmannsshow på Kulturhuset.

POPULÆR MANN: Tromsøfolk går mann av huse for å sikre seg billetter til forestillingen «Et hælvettes liv!» med Bjørn Sundquist som settes opp på Kulturhuset i november. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

– Du store verden, nå kjenner jeg litt på nervene! Nå må jeg bare levere varene. Heldigvis er det gode nerver, sier Bjørn Sundquist når iTromsø forteller om den enorme interessen for «El hælvettes liv!».

Det var i midten av mars Kulturhuset kunngjorde at de skulle sette opp forestillingen «Et hælvettes liv!» av og med Bjørn Sundquist. Selv om det fortsatt er lenge igjen til premièren 17. november, er nå samtlige fem forestillinger på Hovedscenen utsolgt. Dermed er det kun mulig å sikre seg balkongplass til forestillingen som spilles på Kulturhuset 17., 18., 19., 25. og 26. november.

Alvor og skjemt

Sundquist kan fortelle at han allerede er godt i gang med å skrive på enmannsshowet.

– Jeg har jobbet jevnt og trutt med dette en god stund nå. Jeg har en klar tanke med dette og vet hva jeg vil si. Det skal være en ærlig forestilling, som byr på både alvor og skjemt. Også skal den jo være litt artig, dette er tross alt et show! Nå handler det om å få plassert tekstene riktig, forklarer Sundquist, som kontinuerlig vurderer hva som skal med og ikke.

– Jeg har blant annet et par drøye tekster jeg er litt usikker på, men de blir nok med!

Foreløpig jobber skuespilleren med teksten i ledige stunder, men han kan fortelle at det blir flere turer nordover til Tromsø i løpet av høsten.

– 20. september kommer jeg til Tromsø for å gjøre litt research på Kulturhuset. Så blir det en ny tur i oktober før jeg reiser nordover en uke før premieren i november, forteller Sundquist.

Kan bli flere

Kulturhussjef Erik Smith-Meyer er svært fornøyd med interessen for forestillingen.

– Det er utrolig at den er utsolgt så langt tid i forveien, sier Smith-Meyer begeistret.

Han utelukker ikke at det kan bli satt opp ekstraforestillinger av enmannsshowet.

Fornøyd: Kulturhussjef Erik Smith-Meyer. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

– Det må vi se litt an. Først og fremst må det passe inn i timeplanen til Bjørn Sundquist. Fra og med midten av februar og til april skal han blant annet turnere andre steder i landet med forestillingen, forklarer kulturhussjefen.

Han ser imidlertid for seg en nok så rask avklaring.

– Hvorvidt det blir ekstraforestillinger finner vi ut av i løpet av måneden.

Suksessformel

«Et hælvettes liv!» er en del av en langsiktig satsing fra Kulturhusets side, som så langt har vært en stor suksess. Enmannsshowene til Finn Arve Sørbøe og Ingrid Evertsen gikk nemlig rett hjem både hos kritikerne og publikum og var så populær at det ble satt opp ekstraforestillinger i begge tilfeller.

– Planen vår er å vise fram nordnorske stemmer. Også forestillingen til Bjørn Sundquist blir dermed et slags standupshow der hovedpersonen er seg selv, forklarer Smith-Meyer, som lover at Kulturhuset har mer på lager.

– Vi har planlagt tre til. Hvem som er neste person ut, blir avslørt dagen etter premièren på Bjørn Sundquists forestilling. Hvem det blir med kan jeg ikke si før da, men jeg kan avsløre at det er en kvinne, sier Smith-Meyer hemmelighetsfullt.