Ramberg nervøs foran «Star Wars»-premièren

Onsdag har den nye «Star Wars»-filmen premiere. Hos politiker Ragni Ramberg er nervene i høyspenn.

LUKE PÅ LÅRET: Ragni Løkholm Ramberg var selvsagt til stedet under premièrefesten på den forrige «Star Wars»-filmen. Nå gleder hun seg enda mer til fortsettelsen. Her i Star Wars-bukse sammen med Chewbacca og en Stormtrooper. Foto: Aurora kino Fokus 

Gode kritikker: «Rogue One: A Star Wars Story» får gode kritikker i USA. 8Foto: The Walt Disney Company Nordic 

kultur

«Rogue One: A Star Wars Story» har premiere onsdag klokken 10.00 på Aurora kino Fokus.

Selv om filmen omtales som en «spin-off» og ikke egentlig regnes som en del av «Star Wars»-serien, men universet, legger ikke det noen demper på forventningene til Ragni Løkholm Ramberg.

– Jeg liker at det bare kommer mer av det. Man kan si mye om Disney, men de lager ikke dette bare for å tjene penger. Det er folk som har vokst opp med filmserien og som oppriktig er glad i universet som står bak, sier komitéleder for byutvikling, miljø og transport, Ragni Løkholm Ramberg.

LES OGSÅ: Den store kinodagen: Knuste gammel kinorekord

Nervøs

Politikeren har aldri lagt skjul på at hun er fan av filmserien og gleder seg vanvittig til filmen, som allerede har fått gode kritikker i USA.

– Det gjør bare at jeg gleder meg enda mer, og jeg er nok litt nervøs også. Jeg blir svett i hendene bare av å prate om det.

Feministisk film

Med «Star Wars: The Force Awakens» markerte Ramberg et nytt høydepunkt i filmserien, hvor de for første gang hadde en kvinnelig hovedrolle. Når også «Rogue One» kjører en kvinne i front, gjør det godt hos politikeren.

– Det er fint at jeg slipper å forklare datteren min at Leia Skywalker ikke ble en jedi. Som feminist er det fantastisk å se en feministisk «Star Wars»-film.

LES OGSÅ: Tromsøjente med i TV2s storsatsing

Premièreshow

Hos kinoen pleier man vanligvis å ha fire–fem premierer hver uke, men denne uken er det bare «Star Wars» som gjelder.

– Byråer, distributører og produksjonsselskaper vet at enkelte filmer er det ikke grunn til å konkurrere mot, sier Frank Bakkemo som er kinosjef ved Aurora kino Fokus.

Han forteller at 2.531 personer besøkte kinoen på premièredagen i fjor. I år forventer han et like stort trykk.

– Da kjørte vi bare den filmen hele dagen. Det gjør vi ikke nå, men det blir likevel et slags premièreshow med utkledde folk og litt oppstyr rundt premièren, sier Bakkemo, som opplyser at det til nå er solgt over 700 billetter til premièredagen. Han har også registrert at det har kommet gode anmeldelser fra Los Angeles, og at dette nok bidrar til økt salg.

– Det er noe med «Star Wars» som gjør at folk bare må ha det med seg. Det er et spesielt forhold.