Elendig kinosommer – går likevel mot rekordår

Aurora kino Fokus kan ikke skryte av besøkstallene i juni, men det bekymrer likevel ikke kinosjefen.

DÅRLIG SOMMER: Kinosjef Frank Bakkemo depper ikke over de dårlige kinotallene i juni. Nå spår han et godt år for kinoen. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

Kinoen i Tromsø opplevde en nedgang på hele 16,5 prosent i juni måned. Dette tilsvarer 3.893 færre besøkende sammenlignet med juni fjor.

– Det er som forventet. Vi ser at hele landet har dårlige tall. Det går på filmtilbudet og ikke minst været her i nord, sier Frank Bakkemo, som er kinosjef.

Reddes av «Spider-Man»

Derimot har «Spider-Man: Homecoming» hatt 1.599 besøkende på bare fem dager. Fredag har «War of the Planet of the Apes» premiere, og neste onsdag kommer krigsfilmen «Dunkirk», som Bakkemo spår stor oppslutning rundt.

– Jeg har veldig tro på de to filmene. Christopher Nolan (regissør «Dunkirk» red.anm.) er kjent for å lage gode filmer, og jeg tror den treffer veldig mange, sier Bakkemo.

REDDER SOMMEREN: Spider-Man redder ikke bare New Yorks befolkning, men også tallene på Aurora kino fokus.Foto: United International Pictures  Foto: Chuck Zlotnick

Kinosjefen var tidligere i vår på den europeiske kinomessen i Barcelona, hvor han fikk se klipp fra «Dunkirk». Han er ikke i tvil om at folk blir å flokke til kinoene for å se krigsfilmen.

– Det er mange storslagne scener. Jeg er personlig veldig spent på den, sier Bakkemo.

Gode tall for Giæver

Tromsøværing Ole Giæver hadde premiere på sin film «Fra balkongen» 30. juni. Tallene i Tromsø på 532 besøkende er nest best i landet. Noe regissøren selv er kjempefornøyd med.

– Det er flere enn jeg hadde trodd på forhånd. Jeg har ikke studert tallene nøye, men har fått med meg at den gikk bedre i uke nummer to. Det er en film hvor ordet må spres litt for at folk skal se den. Jeg fikk gode tilbakemeldinger i Tromsø på at folk skulle spre ordet, sier Giæver.

KRIGSDRAMA: Stjerneregissøren Christopher Nolan har laget film om slaget om Dunkirk.SF Norge  Foto: Melinda Sue Gordon

Bakkemo på kinoen i Tromsø bekrefter at «Fra balkongen» kommer til å gå enda noen uker i Tromsø.

Ingen krise

De dårlige juni-tallene bekymrer derimot ikke kinosjefen, som viser til ekstremt gode tall for 2017. Halvårstallene er på 132.555 besøkende, noe som gjør at Aurora kino Fokus går opp to plasser på listen over landets mest besøkte kinoer.

– Vi er på en 9. plass over kinoer som har over 200.000 besøkende i året. Det er svært gledelig. Med tanke på at «Den 12. mann», «Star Wars» og «Snømannen» kommer senere i år, ser vi svært gledelig på disse tallene, sier Bakkemo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur