Starter opp «skeiv bar» på Bastard hver mandag

Neste uke går startskuddet for Arctic Pride-festivalen. Da begynner også Bastard Bar med et konsept for homofile – som vil fortsette hver mandag fremover.

NYTT KONSEPT: «Skrå mandag» starter opp i neste uke. Fra venstre: Eier av Bastard, Frank Reithe, barsjef Oda Lian og bookingansvarlig Mads Ystmark. FOTO: SILJE LØVSTAD THJØMØE  Foto: Silje Løvstad Thjømøe

kultur

De fleste vil nok mene at det ikke mangler på utesteder, barer og puber i Tromsø by.

Fikk gjennomslag for forslag

Men det finnes én ting sentrum ikke har: Et utested for homofile. Eller skeive, som de gjerne kaller seg selv. Og det ville staben ved Bastard bar gjøre noe med.

– Det er en av dem som jobber her som fikk ideen. Jeg tror hun hadde tenkt på det en stund, og følt på at det manglet en «homobar». Så da hun foreslå det for oss andre, syntes vi det var en god idé, og ikke minst en god anledning å starte opp nå, sier bookingansvarlig for Bastard bar, Mads Ystmark.

En møteplass for skeive

iTromsø møter ham, barsjef Oda Lian og eier Frank Reithe i kjelleren i det hvite huset der Bastard holder til.

Neste uke braker det løs med Arctic Pride-festivalen, og over hele byen vil det være en rekke arrangementer med fokus på homofili.

– Vi tenkte det var fint å starte med dette under Arctic Pride, samtidig som vi tenker at det ikke bare burde være under festivalen. Så derfor har vi bestemt at hver mandag vil det være såkalt «Skrå mandag» på Bastard, der mennesker med alle slags seksuelle legninger kan komme for å prate, diskutere og være sammen. En møteplass for skeive med andre ord, men samtidig et sted hvor alle kan komme, sier Reithe.

– På tide med et slikt tilbud

– Vi vet at dette er et ønske fra miljøet selv, og at man i flere år har manglet et sted hvor skeive kan møtes. Vi syntes det var en helt fantastisk idé, og stiller gjerne opp som en plattform hvor folk kan møtes og prates, sier Reithe.

Førskommende mandag spiller High Heeled Giants og dj Sex Positiv.

– Jeg tror også at det er på tide at Tromsø får et slikt tilbud. Tidligere har det kanskje vært sånn at man var redd for å bli stigmatisert når man gikk på en bar for homofile, men det bryr vi oss lite om. På Bastard kan du komme som du er, uansett. Også håper vi selvfølgelig at det blir fullt hus og stormende jubel, sier han og ler.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur