Fikk West End-drømmen knust – nå vil Jardar slå gjennom i USA

Jardar Johansen (44) fikk ikke hovedrollen i West End-oppsetningen av «Les Misérables».

Fikk ikke rollen: Jardar Johansen (44) fikk onsdag beskjed om at ikke får hovedrollen som Jean Valjean i West End-oppsetningen av «Les Misérables». Foto: Ronald Johansen 

kultur

Det er litt over en uke siden var Johansen på scenen i London for auditionen sin til den prestisjetunge musikalen. Onsdag fikk han beskjeden om at han dessverre ikke nådde opp denne gangen.

– Det var selvsagt ikke det svaret jeg hadde håpet på. Selv om man er realistisk, så klarer man ikke helt å stoppe tankegangen om hvordan det hadde blitt å faktisk få en slik rolle, forteller Johansen.

– Tilbakemeldingen jeg fikk var at de var veldig imponerte over mine vokalmessige prestasjoner, men at jeg manglet litt når det gjaldt det skuespillmessige.

«Ut av kroppen-opplevelse»

Johansen spilte rollen som Jean Valjean i Hålogaland Teaters oppsetning i 2012, men medgir at han kanskje ikke var helt forberedt på hvordan det skulle bli å delta på auditionen i London.

– Jeg hadde en «ut av kroppen-opplevelse» da jeg var inne i lokalet og visste ikke helt hva jeg kom til. Jeg er tross alt ikke faglært, så jeg trodde jeg skulle få litt mer tid til å jobbe med skuespill-biten. Det er ikke noen unnskyldning, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å stille på audition. Det at de var imponert over vokalen min betyr utrolig mye for meg, sier Johansen, og fortsetter:

– Det var nok en risiko for dem å satse på meg, men jeg mener de burde tatt den sjansen. Hvem vet, kanskje jeg får muligheten igjen en dag.

Jardar Johansen spilte rollen som Jean Valjean i Hålogaland Teaters oppsetning i 2012, 

 

Satser på USA

Johansen går nå for fullt i gang med sine egne prosjekter, som i år inkluderer en større turné både i inn- og utlandet og albuminnspilling. Juleturneen Johansen var på i USA i fjor har definitivt gitt mersmak.

– Som en forlengelse av juleturneen, skal vi se om vi ikke klarer å finne et marked i statene for Jardar. Oddsen for at en 44-åring fra Tromsø skal slå igjennom i USA er jo ikke kjempestor, men man vet jo aldri. Jeg føler jeg har noe å komme med, så får det stå sin prøve i USA og Tyskland så vel som her hjemme, sier Johansen.