Nominert til gjev pris i jubileumsåret: – Vi er ikke mest fancy

I år feirer Bokhuset Libris i Storgata 100 år som bokhandel. Nå er de også nominert til prisen årets bokhandel.

NOMINERT IGJEN: Daglig leder Martin Antonsen ved Bokhuset Libris er utrolig fornøyd med å være nominert til den prestisjetunge prisen til Gullboken, som «Årets bokhandel» for andre året på rad.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

– Det er utrolig kult å være nominert til en slik pris. Spesielt nå som bokmarkedet er såpass steinhardt, er det veldig fint å få den bekreftelsen på at vi gjør noe riktig, sier daglig leder Martin Antonsen til iTromsø.

«Årets bokhandel» er en av prisene som deles ut av Gullboken, og er den eneste prisen i sin sjanger i Norge.

– Hvis vi vinner blir vi jo så klart utrolig glad, og da må det feires. Det hadde vært en ære å kunne kalle oss årets bokhandler.

Nominert for andre året på rad

Nominasjonen er ifølge Antonsen ærefull, men ikke helt uvant for bedriften. I fjor ble de nominert i samme kategori.

– Jeg har ikke hørt om at noen har blitt nominert to år på rad før, så det er veldig gøy. Det er jo utrolig mange sterke og dyktige bokhandlere i Norge, sier han.

Bokhuset stakk ikke av med prisen i fjor, men gjør de det i år blir det ekstra spesielt.

– Vi feirer 100 år i år, noe vi skal markere litt til høsten. Det hadde jo vært ekstra stas å vinne akkurat i år, mener Antonsen.

Boktungt

Antonsen mener noe av grunnen til at Libris igjen nomineres er deres satsing på et bredt utvalg bøker, med fokus på det lokale.

– Prisen går jo til en bokhandel som er med på å øke interessen for litteratur, noe vi jobber mye med. Vi er veldig boktung, så mens mange andre skrenker inn utvalget, prøver vi å beholde den store bredden. Det har vi fått mange gode tilbakemeldinger på. Kundene sier at vi aldri må forandre oss, forteller Antonsen.

Hemmeligheten til bokhandelen er altså ikke «å tenke nytt», tvert imot.

– Vi er nok ikke den mest fancy bokhandelen. Så lenge vi kan leve av at kundene våre finner de bøkene de vil ha hos oss, vil vi gjøre akkurat det.

Berømmer de ansatte

I et ellers hardt bokmarked mener Antonsen det er de ansatte som gjør at bedriften blomstrer.

– De legger ned en utrolig god jobb her hver eneste dag. Det er de som fortjener denne prisen, påpeker han.

6. juni får Bokhuset Libris svar på om de kan smykke seg med tittelen «Årets bokhandel».