Til helga inviterer de for første gang til bluesfest på Sommarøy

Tre år på rad har de arrangert bluesfest på Helgøy. I år flyttes festen til Holmen Bruk på Sommarøy.

INVITERER TIL FEST: Herulf Paulsen (fremme i midten) og Trond Olsen er henholdsvis leder og nestleder i Helgøy Bluesklubb. De andre på bildet er Martin og Håvard Figenschou og Håvard Haugland. Foto: Øyvind Aronsen 

kultur

Helgøy Bluesklubb arrangerer i samarbeid med Sommarøy camping & marina bluesfest førstkommende lørdag på Sommarøy.

– Et av formålene i den lille bluesklubben vår er å flytte på oss underveis. Derfor ble vi i år enig om å prøve Sommarøy. Det tror vi kan bidra til å trekke enda flere folk, da man kan kjøre dit. Her ute på Helgøy er man mye mer væravhengig da man må komme seg hit med båt og mange av de tilreisende måtte innlosjeres i private hjem, sier Herulf Paulsen, leder i Helgøy Bluesklubb.

Puss danseskoene

På årets program står JT Lauritsen & The Buckshot Hunters, BBQueen & Roots Junction og Ronny Aagren & His Blues Gumbo. Førstnevnte har spilt på Helgøy tidligere og turnert rundt om i hele verden, deriblant USA og Australia.

– De har vunnet mange priser og er et skikkelig bra band. Samtlige tre band som spiller viser bredden av bluesmusikken og er spiselig for enhver. Det er bare å pusse danseskoene, for dette er skikkelig dansemusikk, sier Paulsen.

SPILLER OPP TIL DANS: BBQuee n & RootsJunction er et band som befinner seg i blues/roots/americana-landskapet. 

Han opplever at folk har en feil oppfatning av hva bluesmusikk er.

– Mange tror det bare er en gammel «kaill» som sitter på ei trapp og spiller munnspill, men det er så mye mer enn det. Det er soul, roots og country.

Knallvær

At det er meldt knallvær til helga, ser arrangøren på som et godt tegn.

– I tillegg er det ikke så mye annet som skjer denne helgen, så der tror jeg vi har truffet blink. Nå håper vi at mange velger å ta turen, også de unge. Her er det musikk jeg vil si fenger folk i alle aldre.

KOMMER IGJEN: Jan Tore (JT) Lauritsen og hans Buckshot Hunters kommer til festen. De spilte også under samme arrangement i 2016.  Foto: Helgøy Bluesklubb

Paulsen forteller at festivalen her et høyt budsjett for å sikre seg de musikerne de vil ha. Alt finansieres gjennom billettinntekter og sponsormidler.

– Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten alle ildsjelene som bidrar ved å jobbe på dugnad frivillig. Vi ser at det er vanskelig å få offentlig støtte til et slikt arrangement, dersom man eksempelvis ikke har et eget arrangement for ungene. Derfor skal vi kanskje prøve å kjøre et arrangement på dagtid, neste år, sier Paulsen.

Håper på godt besøk

Det er så langt lagt ut 300 billetter til arrangementet.

– Det er plass til flere, men vi får se hvordan salget går nærmere konsertdag. Ekstra gøy er det at vi får besøk av bluesklubber fra andre deler av landet, så vi satser på at det blir en del folk, sier Paulsen.

GUMBO-SMAKEN; Ronny Aagren & His Blues Gumbo. De spiller ifølge arrangøren musikk med med et hint av Mississippi Delta, New Orleans, Texas og Lillestrøm.   Foto: Promo