I en pressemelding torsdag skriver Tromsø internasjonale filmfestival at programmet nå er lansert.

Ifølge pressemeldingen er gjennomgangstema for festivalen det å bruke film til å «se løsninger og finne håp i den krevende situasjonen verden befinner seg i». Blant annet gjennom åpningsfilmen «Life is beautiful».

Det vil også være flere argentinske filmer på programmet.

– Argentina markerer seg sterkt i år med filmer som er gode dramaer, med innslag av det tragikomiske og et skråblikk på mennesket og dets plass i samfunnet, sier festivalsjef Lisa Hoen i en pressemelding.

Et annet sideprogram er «How to have sex» med seks filmer av kvinnelige regissører som forteller noe om kvinners seksualitet. Blant annet «The feeling that the time for doing something has passed» av Joanna Arnow.

Fra Norge kommer to dokumentarene «Ibelin» av Benjamin Ree og «Straff» av Øystein Mamen.

Vi har tidligere skrevet om at Ethan Coen og Tricia Cooke kommer til TIFF. Deres karriere skal presenteres og de vil også holde en masterclass under festivalen.

Også i årets festivalprogram finner vi man fire faste sideprogrammene Horisonter, East side stories, Overdrive og Film fra nord.

Som en del av Overdrive-programmet finner man en tøysete og komiske musikal.

– Jeg gleder meg til publikum skal få møte «Dicks: The Musical» av Larry Charles. En fantastisk morsom film, men som nok er langt over streken for de fleste, sier Hoen i pressemeldingen.

Avslutningsfilmen blir Aleksander Paynes film «The Holdovers».