27. april er det premiere på Hålogaland Teaters oppsetting av «Hans og Grete».

De fleste kjenner nok godt til historien hvor søskenparet går inn i den mørke skogen og finner den onde heksas godterihus.

Men i forkant av premièren ønsker altså teateret litt inspirasjon gjennom publikums egne godterihus.

– Godterihusene skal stilles ut i første etasje på Nerstranda, i lokalet hvor butikken Glitter var, mellom 18. og 24. april. Kåringen av det fineste huset skjer 25. april og en vinner kåres dagen etter. Vinneren får seks billetter til en valgfri spilledato, sier markeds- og informasjonsrådgiver ved teateret, Stein Sebastian Fredriksen.

Ond heks

– Vi oppfordrer også SFO eller skoleklasser til å levere inn felles hus eller enkeltvis, sier Fredriksen, som forteller at husene må merkes med navn og telefonnummer under bunnen.

Det er Ketil Høegh som har regi på stykket. Som Hans og Grete finner vi Jørn-Bjørn Fuller-Gee og Trude Øines, mens Ida Løken Valkeapää spiller den onde heksa og moren. Marius Lien spiller både far, due og hus.

Den svenske komponisten Stefan Johansson står for seks egenkomponerte låter til det skumle stykket.

– Det er det gamle klassiske eventyret vi alle kjenner til, men ingen vet hvordan vi løser det hele, sier Fredriksen, som lover en haug med godteri og en skummel godteriskog utenom det vanlige.

Grøsser for barn

Stykket har fått en aldersgrense på seks år, noe som tilsier at dette ikke er et klassisk barneteater for alle.

– Det blir litt skummelt, men ispedd en god dose humor og en helt ny vri på scenografien. Det er rett og slett en veldig morsom adaptering av stykket til Brødrene Grimm fra 1812, sier Fredriksen, som håper på en haug med bidrag, som skal stilles ut på Nerstranda.