«Bim og drømmen om Nordlyset» var for første gang å finne i bokhandelen for tre år siden, og siden den gang har salgspilene bare pekt oppover.

– Vi har solgt rundt 3.000 eksemplarer av boka bare i Nord-Norge, og om lag halvparten er den engelske versjonen, forteller de.

Onsdag ble boka lansert som en app; barneboka er digitalisert og det er lagt inn stemningslyder, bevegelser og muligheter for å trykke på elementer. I tillegg har Lisa Stokke fortellerstemmen på både norsk og engelsk, sier Trude Haugseth Moe.

– Jeg kjenner Lisa litt fra før, og sendte henne en e-post for å høre om hun var interessert i å hjelpe oss med dette prosjektet. Det var hun med på med en gang. Det er ganske artig å tenke på at hun kommer fra «Frost» og stemmen til «Elsa», til vårt lille lokale prosjekt, sier Moe.

Utforske

Søstrene har lenge tenkt på å gjøre om boka til en e-bok, og i fjor høst inngikk de en avtale med firmaet Plus Point, som har utviklet appen.

– Vi har forsøkt å gjøre appen så intuitiv som mulig for barn, samtidig som vi legger inn en del momenter de kanskje ikke oppfatter med en gang. En del av figurene er for eksempel klikkbar, og det forteller vi ingen steder. Unger forstår teknologien utrolig raskt og godt, så tanken er at det skal være morsomt for dem å utforske mulighetene litt, forteller Henriette Myrlund, som er prosjektleder for e-boka i Plus Point.

Mer tilgjengelig

– Vi ønsket å gjøre boka mer tilgjengelig for folk både i Norge og i utlandet, og det er det vi ønsker å oppnå med appen. I tillegg hadde Sparebanken Nord-Norges kulturnæringsfond veldig tro på prosjektet, og de har stått for finansieringen, forklarer Moe.

Søstrene mener boka passer best for barn under åtte år, men forteller at mange voksne også har kjøpt med seg boka.

– En del turister liker å kjøpe den med seg hjem som en suvenir, og mange som er opptatt av natur i Nord-Norge og nordlys har gitt oss gode tilbakemeldinger på den, sier Stine Haugseth.