Klassikeren «Trollmannen fra Oz» er en av de mest kjente, amerikanske barnefortellingene noensinne.

Hovedpersonen i forestillinga, Dorothy, bor midt ute på den store flate prærien i Kansas hos tante Em og onkel Henry. En dag blir hun og hunden hennes, Toto, tatt av en kraftig tornado som virvler henne over regnbuen. Der på den andre siden er det både vakkert, litt rart og skummelt.

Noe nytt

I rollen som Dorothy får publikum møte Agnete Johnsen, kjent fra bandet The Blacksheeps, en av finalistene i «Stjernekamp» i 2013 og vinner av «Skal vi danse» på TV2 høsten 2014.

– Selv om jeg har gjort mye tidligere, så er dette noe helt nytt. Jeg merker at jeg nå er litt spent før premièren, men jeg har fått god hjelp. Ikke minst har det vært godt å ha en så erfaren sanger med erfaring også fra teaterscenen som Anneli Drecker her. Jeg har lært mye både når det gjelder sangteknikker og skuespillertekniske ting. Så selv om jeg er spent, så gleder jeg meg, sier Agnete Johnsen.

Spennende musikk

Anneli Drecker spiller Dorothys hund, Toto, og synes det er spennende med den nye musikken signert Hans Magnus «Snah» Ryan. Han er kjent som gitarist i bandet Motorpsycho, og hans rockebakgrunn preger hans nye komposisjoner for teaterscenen.

– Jeg synes han klarer å få fram både det på den ene sida dramatiske og skumle og på den andre det poetiske og vakre, sier Anneli Drecker som selv har vært med og bidratt til sangmelodiene i samarbeid med Ryan.

Utfordringer

– Det er klart at det har vært utfordringer i forbindelse med denne forestillinga. Hvordan skal man kunne gjenskape dette eventyrlandet fra andre sida av regnbue på en scene. Hvordan skulle vi anskueliggjøre den nærmest endeløse gule veien som fører til Oz, sier regissøren Jon Tombre.

Mye er løst gjennom Lawrence Malstafs nyskapende scenografi hvor hovedelementet er ei stor oppblåsbar «pute» som fyller så godt som hele scenen.

POETISK: «Trollmannen fra Oz» har poetiske øyeblikk, men kan også være skummel. Her Dorothy mens hun synger «Over the Rainbow» med ny norsk tekst. Foto: Helge Matland
TOTO: Anneli Drecker som hunden Toto. Foto: Helge Matland
SKUMMELT: Dorothy møter mange skikkelser, og noen av dem kan være skumle. Foto: Helge Matland
REGISSØREN: Jon Tombre har regien på Hålogaland Teaters oppsetning av «Trollmannen fra Oz». Foto: Helge Matland