Aurora Fokus Kino har nemlig åpent hele påsken, og ifølge kinosjefen er det anledning til å gå på kino både på dagtid og kveldstid.

– Vi har åpent fra klokken 11.30 til siste film starter gjennom hele påskehelga, så her er det muligheter til å kose seg sammen med resten av familien hver eneste dag, sier han.

Både Batman og Superman

Han har spesielt forhåpninger til at kinopublikummet skal strømme til den ene av de to premièrefilmene.

– Det er to premierer denne påskehelga og det er «Batman vs. Superman» og «Mitt Store Fete Greske Bryllup 2». «Batman vs. Superman» er nok den filmen som kommer til å trekke mest folk, sier Bakkemo.

Det er imidlertid flere filmer på programmet som er relativt ferske – og som nok fortsatt har publikumsappell.

– «Kung Fu Panda 3» hadde premiere sist helg og vil være blant de mest besøkte i påsken. «Divergent: Allegiant,» som er nummer tre i Divergent-serien, vil appellere til de litt yngre, mens «Risen» er et drama for det litt voksne publikummet, sier kinosjefen.

Påsken viktig for kinoen

Til tross for at mange drar på hytta eller fjellet, er kinobesøket som regel godt over gjennomsnittet i påsken. Kinoen satser derfor ekstra på å lokke folk ned i mørket.

– Tradisjonelt sett så er påsken en høytid med godt besøk, spesielt de siste dagene av påskeuka. Da merkes det at folk gjerne vil gjøre noe annet enn å gå på ski og da er kinosalen et utmerket alternativ.

Håper på variert vær

Til forskjell fra hva en kanskje tror så håper ikke Bakkemo på skittvær i påsken. Han ønsker heller ikke at det skal være for gode utendørsforhold.

– Vi er nokså følsomme for hvordan været blir. Blir det for godt vær, så velger folk gjerne å dra på hytta eller ta seg skitur og hvis det er for dårlig vær, er det ikke alltid like lett å sette seg i bilen eller på bussen for å stikke en tur innom kinoen.

– Vi håper på godt «kinovær» – med andre ord en lett blanding av værtyper der folk kan gjøre litt av begge deler.

Over 5.000 besøkende

Påsken er som sagt en viktig høytid for kinoen, noe ikke minst besøkstallene vitner om. Bakkemo kan se tilbake på påsker med både høytrykk og lavtrykk.

– Etter at vi flyttet inn i Rådhuskvartalet i 2004, var påsken i 2006 best besøkt med 5.127 besøk. De to siste årene har det også vært godt besøk i påsken og begge årene havner blant topp fem med besøk på henholdvis 4.350 og 4.623 besøk, sier han.

Det er gjerne en type film som trekker opp besøkstallene – nemlig de store animasjonsfilmene fra Hollywood.

– Det er ofte barne- og familiefilmer som er spesielt populære i påsken. I toppåret 2006 var det «Istid 2» som trakk mest folk og for et par år siden var det «Rio 2» som toppet lista over påskebesøket.

– I de andre årene ligger denne typen filmer konsekvent høyt på besøkslista – noe som kanskje ikke er så unaturlig, da påsken ofte er en tid da familier møtes og ønsker å gjøre noe trivelig sammen.