«Ellos eatnu – La elva leve», vant årets publikumspris under TIFF.

Det bekrefter festivalen i en pressemelding mandag.

– Jeg er litt tom for ord, sier en glad og rørt Ole Giæver til iTromsø.

– Publikumsprisen er jo direkte tale, fortsetter han.

«Ellos eatnu – La elva leve» Foto: Pressefoto

Gode anmeldelser

Filmen ble sett av nesten 3000 mennesker under festivalen, og mottok stående applaus fra publikum.

Anmeldelsene har og vært gode over hele landet. iTromsø trillet terningen til fem.

Giæver sier festivalen i hjembyen var veldig hyggelig, og at prisen er et rørende minne fra den gode uka.

– Det var så fint å være i Tromsø igjen. Folk har stoppet meg på gata – både kjente og ukjente – og snakket varmt om filmen. Det gir en veldig god følelse å bli tatt imot på den måten, sier han.

Prisen betyr mye

Han forteller at en publikumspris betyr veldig mye for hvordan han kan markedsføre og presentere filmen videre, og han håper at det lokker flere til kinosalen for å se filmen.

3. februar har «Ellos eatnu – La elva leve» norgespremière. Og senere i februar skal filmen vises på filmfestivalen i Göteborg, som er Nordens største filmfestival.

– Dit kommer flere store internasjonale aktører, og kan hende blir festivalen et springbrett for filmens videre fremtid. Det blir veldig spennende, sier han.

I Tromsø under hele TIFF

Både Giæver og hovedrolleinnehaver i filmen, Ella Marie Hætta Isaksen, har tilbrakt hele festivaluka i Tromsø og hatt mange møtepunkter med byens publikum.

– Ella og jeg reiser hjem glade og varme om hjertet. Tusen takk til Tromsø og TIFF-publikummet for måten dere har tatt imot filmen på, sier Giæver i en pressemelding fra TIFF.