Onsdag kveld var det duket for premiere på kortfilmen ”Homecoming – Hjemmeseier”. Kunstprosjektet fikk det til å gå et unisont sukk gjennom publikum.

Det er kunstnerparet Simone Grøtte og Herman Rundberg som har laget filmen. Det du får se er en dansende Grøtte som blir projisert av nordlyset.

Det virkelig spesielle med visningen, er derimot at lerretet er en satellittantenne. Kunstprosjektet er gjort i samarbeid med Kongsberg Satellite services (KSAT), og de har lånt ut en av sine antenner som står plassert ved lysløypa.

Lettet

Det var en smilende, men smånervøs Rundberg som ønsket de omtrent 70 publikummerne velkommen.

Han har i samarbeid med Kråkesølv laget musikken til filmen. Som representant for bandet var Petter Waldemar Nohr Unstad til stede, og sammen med Rundberg åpnet han premieren med å spille låta.

- Det var godt å få det gjort. Jeg er så lettet nå, sier Herman Rundberg som smiler fra øre til øre.

Vet aldri med været

- Det er en del ting som kan gå galt når det er så mange tekniske ting i bildet. Og så er det noe med å gjøre noe slikt på denne årstiden i Nord-Norge, man vet aldri med været, sier en overveldet Grøtte etter premieren.

- Tenk at det kom så mange for å se på!

Mye tyder på at publikum lot seg begeistre. Folk strømmet på for å gratulere etter endt visning. Også salgssjefen for KSAT, Fredrik Landmark, var imponert over kunstnerne.

- Fortsett å komme med sånne sprøe ideer. Fortsett å være kreativ, var hans beskjed til paret.

Kortfilmen handler om identitet og det å føle seg hjemme. Fram til søndag vil den vises på loop mellom klokka 18 og 21.

foto
Kortfilm + satellitt = vakkert. Foto: Lise Lotte Henriksen