Rich er fra før kjent fra blant annet Live at The Apollo, Saturday Night Live, QI og gjesteopptredner på Late Show with David Letterman og The Night med Conan O´Brien. 13. februar inntar den kjente amerikanske komikeren The Edge i Tromsø, der han skal holde stand up-show i kjent stil.

- Vi har vært i kontakt dialog med flere aktører, og planlegger å få flere til Tromsø. Vi ser på Rich Hall som en god start, og håper at det slår an, sier hotelldirektør Øyvid Alapnes på The Edge.

Slår an

Han synes det er artig at en så kjent komiker tar turen til Tromsø, og kan fortelle at det allerede har vært stor interesse for showet på The Edge.

- Vi har allerede solgt 300 billetter. Vi har dimensjonert for 600 gjester, men det kan hende at vi øker hvis vi ser at det er interesse, sier han.

Rich har, såvidt Alapnes vet, kun et show i Norge i Norge foruten Tromsø - og det er i Oslo. Han er heller ikke spesielt ofte i Norge, og showet blir det første han holder her i byen.

- Det er utrolig artig at vi har fått han hit. Vi har jo hatt store artister i Tromsø før, både på Døgnvill, Bukta og i andre sammenhenger, men det ser virkelig ut som Rich vil slå an, sier Alapnes.

Superkjendis

Han regner med at Rich vil holde på en drøy time, med en liten pause mellom slagene. Selv har han sett litt av det artisten har å by på, og kan forsikre at det er god underholdning.

- Han er en meget anerkjent stand up-artist både i USA og i Storbrittania, og er blant annet kjent for sitt harselas med Tom Cruise, som kan sees på YouTube. Ellers er det jo mange som mener at han er opphav til figuren Moe Szyslak i The Simpsons, sier Alpanes.

OPPHAV: Mange mener at Hall er opphav til figuren Moe Szyslak i The Simpsons.