På dagen 50 år etter det første formelle møtet som markerte starten for Festspillene i Nord-Norge slapp festivalen programmet sitt for 2014.

Temaet for festivalen blir "Møteplassen", og Festspillene ønsker å invitere til musikalske møter på tvers av generasjoner, nasjoner og sjangre.

Tromsø-artister

Blant artistene som kommer til Harstad finner vi flere fra Tromsø: Både Dagny og the BonBons er satt opp på ungdomsdelen av programmet.

Hålogaland Teater kommer også til å sette opp forestillingen Samfunnshuset i regi av Jo Strømgren. Forestillingen er en komedie som tar utgangspunkt i norsk bygde-kultur i møte med verden.

Kvinnestemmer

Sammen med fem kvinnestemmer fra Midtøsten skal Anneli Drecker holde konserten "Women's View".

Konserten ønsker å formidle historier om normalitet fra Midtøsten, i kontrast til de konfliktfylte historiene vi som oftest hører fra regionen.

Grunnlovsopera

Grunnlovsjubileet blir av Festspillene markert med tre verk, inkludert den nyskrevne operaen KibergOdysséen.

I operaen koples Homers helteepos med historien om krigsheltene fra Kiberg. Partisanene deltok i frigjøringen av Finnmark, og tapene var enorme. Historien om Kibergpartisanene er i stor grad ukjent , og operaen søker å gi dem den oppmerksomheten de ikke tidligere har fått.

Festspillene arrangeres i Harstad 21. - 28. juni.