Det er vanskelig å ikke kjenne litt på stolthetsfølelsen når et band fra Tromsø får ting til. Cazadores selger allerede ut konserter utenfor hjembyen og har to solide EP-er innabords, men utgivelsen av debutalbumet er deres største styrkeprøve til nå. Fallhøyden er stor, og vil de leve opp til de enorme forventningene som er knyttet opp til utgivelsen? Svaret er — overraskende nok — et rungende ja!

Stemning

«Hyperion Days» inneholder ikke så mye som en eneste fyllåt. Alle låtene er solide alene og fungerer som en part av helheten. Det er gode låter og noen veldig gode låter. De roligere låtene «This is Home» og tittelsporet krever mer enn et par gjennomganger før du faller pladask, men hold ut. De er verdt tålmodigheten.

Skamløst fengende

De beste låtene fra EP-ene «Islands» og «Lightyears» har blitt pyntet på og glir perfekt inn også på albumet. Åpningssporet «Battles» setter stemningen for albumet med grandios poprock med en touch av U2 og The Killers som går igjen i de fleste låtene.

Min favoritt fra albumet er likevel «Dancer». Skamløst fengende og du skal være bra bitter på livet for å ikke ha lyst til å synge med av full hals til refrenget.

Komplett

Det er vel i grunn ikke en eneste låt på albumet som ikke har et refreng som er som skapt for allsang. Publikum vil danse (i verste fall svaie litt, nikke med hodet og komme med et par ukontrollert rykninger i rockefoten) og synge med. Selv om Cazadores i aller høyeste grad er et fantastisk liveband, viser de at de også har full kontroll i studio.

Hva skal man si?

Jeg er mektig imponert. Cazadores fremstår som et komplett band på tross av sin relativt korte fartstid. Dette er ikke hverdagskost fra et Tromsø-band og viser hvor utrolig langt musikkmiljøet i byen har kommet de siste årene. Så lenge janteloven ikke klubber dem ned, er det vanskelig å si hvor dette eventyret vil ende.

The sky"s the limit, boys!

Cazadores — Hyperion Days Foto: Cazadores