I en pressemelding fredag skriver Norsk Revy om de heldige utvalgte som skal delta i NM i skolerevy 2024. Kongsbakken VGS og Bragiaden er blant de utvalgte. Ved nyttårsskiftet skrev iTromsø om den helskrudde Bragatell Café, årets nominerte revy fra Tromsø.

NM i skolerevy er et digitalt mesterskap for skole- og russerevyer fra hele Norge.

– Dette har vært et eksepsjonelt vanskelig år for juryen, da ikke bare antallet, men også kvaliteten på de påmeldte numrene har vært skyhøy, sier daglig leder i Norsk Revy, Dagrun Gunnarson, i pressemeldingen.

Tatt på senga

De deltakende kan vinne i forskjellige kategorier, der førstepremien er 10.000 kroner, rett i revykassa. iTromsø overrasker revysjef Mikkel Soleng Rundberg med de gode nyhetene lørdag formiddag.

– Dette er det første jeg hører om det! Det er veldig artig. Vi jobba ekstremt hardt, sier en overrasket Rundberg.

Rundberg, som var en av tre revysjefer, er ikke sikker på hvilken sketsj som er nominert i finalen, men sier det kan være en av tre. «Barbie», «Øl», eller «Traktorsjåføren». Sistnevnte er trukket fram i anmeldelsen som en ekstremt ukomfortabel opplevelse.

– Bare å si ifra til skuespillerne, det er veldig artig! Så må vi begynne å øve igjen, sier den stolte instruktøren.

STOLTE: Mikkel Soleng Rundberg (fra venstre), Eivind Karlsen Eines og Ådne Solheim var instruktører på årets Bragerevy. Foto: ANDREAS STRAND IVERSEN

Bragiaden hadde nesten stinn brakke hver forestilling i år, etter noen år med mindre publikumstall. Rundberg mener det handler om at folk er lei av å sitte stille:

– Kanskje folk bare var gira på å gjøre ett eller annet. Folk har mer lyst å se kultur. Kanskje man leser anmeldelsen og ser at det er bra show, sier en fornøyd Rundberg.

De 11 finalenumrene er fordelt på følgende skolerevyer:

• Ullernrevyen v/Ullern vgs., Oslo • Munchrevyen v/Edvard Munch vgs., Oslo • Fossrevyen v/Foss vgs., Oslo • Elvebakkenrevyen v/Elvebakken vgs., Oslo • Amalie Skram-revyen v/Amalie Skram vgs., Bergen • Nesoddenrevyen v/Nesodden vgs. • Bragerevyen/Bragiaden v/Kongsbakken vgs., Tromsø

NM i skolerevy streames onsdag 17. april kl. 19.00 på humorportalen.no