Han er klar for sin andre Nordlysfestival som festivaldirektør. Øyvind Bakkeby Moe har på mange måter funnet vinneroppskriften allerede i sitt første år. Nå følger han opp og tar festivalen ut i regionen.

– Vi gjør vår første konsert utenfor Tromsø til neste år. Det er et mål vi jobber videre med, sier Moe, som avslører at det blir en konsert i Målselv i 2016.

For billettene til blant annet Bo Kaspers Orkester, åpningskonserten med NOSO og Charlie Siem, Lill Lindfors, Mike Stern og ballettgallaen er enten utsolgt eller har ytterst få billetter tilgjengelig igjen.

Satser stort

Dette er forestillinger som allerede er sluppet. Nå er resten av programmet klart – og det er ikke akkurat småtteri der heller.

– Det er mange satsingsprosjekter med unge musikere og ikke minst forestillingen «Store band, ingen grenser», som er Ragnhild Furebotten sammen med Det Norske Blåseensemble og Tromsø storband sammen med Hovedøen social club. Dette er en forestilling hvor vi sprenger kapasiteten på The Edge-scenen. Det er vanskelig å forklare hvor stort dette er, men det er en kveld publikum sent vil glemme, forklarer Moe.

I tillegg har man booket et aller så lite Youtube-fenomen i pianisten Valentina Lisitsa fra Ukraina.

God publikumskontakt

– Hun var den første innenfor sin sjanger som virkelig satset på sosiale medier og YouTube, hvor hun har over 95 millioner visninger. Hun solgte nylig ut en konsert i London på 8.000 tilskuere, og nå kommer hun til Tromsø, sier Moe, som forteller at hun er håndplukket til festivalen på grunn av hennes gode kontakt med publikum.

– Det er litt gjengangeren i profilen vår at vi skal gi publikum opplevelser de ikke får i resten av landet. Det føler jeg vi har lyktes med i årets program.

Nordlysfestivalen går av stabelen 29. januar 2016.