Torsdag er det premiere på HTs megaoppsetting «I blanke messingen». Mandag fikk pressen overvære to scener fra stykket, som tar utgangspunkt i arbeidsledigheten i Sheffield på 80-tallet.

I en scene får vi et innblikk i far og sønn-dramaet mellom far og sønn Sørbøe, hvor «Jerry» (Finn Arve) og «Nick» (Håkon Gabriel) diskuterer foreldreretten til «Nick».

SE SMAKEBIT FRA FORESTILLINGEN HER

Vil synge på scenen

For Håkon Gabriel Sørbøe er musikaloppsettingen en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg har alltid drømt om å være med i en musikal, sier den ferske skuespilleren, som kan replikkene utenat i forkant av premièren.

Sammen med Rasmus Abelsen og Tord Olav Knutsen, deler han på rollen som «Nick» i stykket, som er basert på filmen «The Full Monty» fra 1997.

– Det er dette jeg vil drive med. Det er utrolig gøy å stå på scenen, forteller 12-åringen.

Hele familien med

Selv syns pappa Finn Arve at det er stor stas å ha sønnen med på jobb. Selv var han ikke helt forberedt på at sønnen plutselig dukket opp på audition for rollen som hans egen sønn.

– Vi har ikke pusha på for at han skal gjøre det, men begge barna er mye på huset, og er blitt glade i Hålogaland Teater. Vi viste ikke at han hadde planer om å dra på audition, sier Finn Arve, som fikk beskjeden noen dager før auditionen.

I tillegg til at moren, Kristine Henriksen, spiller i «I blanke messingen», har også datteren Frida fått en rolle i julestykket «Virginia og julenissen».

Men nå er alt fokus på premièren. Selv om det kanskje er litt kleint for Håkon Gabriel til tider.

– Det er kanskje litt flaut at han skal strippe, men jeg har blitt vant til det nå, sier sønnen, som håper at han får synge mer i eventuelle neste musikaloppsettinger av Hålogaland Teater.

– Jeg hadde lyst til å synge denne gangen, men jeg er bare med i bakgrunnen på noen låter. I London så jeg «Løvenes Konge» og jeg håper jeg får spille unge «Simba» om det kommer hit til Hålogaland Teater, sier unge Sørbøe, som føler han går i pappas fotspor.

Men om det blir komiker, skuespiller og revyartist på den unge spiren, gjenstår å se.

– Det hadde vært gøy å gjøre alle tingene pappa gjør, men jeg har kanskje ikke så gode vitser som han enda, sier Håkon Gabriel Sørbøe.

foto
FAR OG SØNN: Finn Arve Sørbøe spiller faren til sin egen sønn Håkon Gabriel i «I blanke messingen». Foto: Tom Benjaminsen