Tromsø Jazzklubb har presentert sitt program for høstsesongen, og det er ikke mulig å komme forbi Sheila Jordan som et høydepunkt i jazzhøsten.

– Det er rundt 20 år siden sist hun var i Tromsø og vi er veldig glade for å kunne presentere henne denne høsten. Sheila Jordan er essensen av jazz. Hun har vært med i hele utviklinga av moderne jazz, og holder fortsatt imponerende tempo med konserter over hele Europa, USA og Japan, sier Øystein Blix som deler stillinga som daglig leder i Tromsø Jazzklubb med Øystein Norvoll.

– Vi håper riktig mange benytter høvet til å høre det nærmeste vi kan kalle en jazzlegende under hennes konsertopptreden i jazzklubben, fortsetter Blix.

Det er Ivar Antonsen (piano), Bjørn Alterhaug (kontrabass) og Espen Rud (trommer) som spiller sammen med Sheila Jordan på norgesturné.

Mer vokal

Sheila Jordan er ikke den eneste som sørger for vokale innslag i Tromsøs jazzhøst. Blant anna får publikum oppleve to lokale jazzsangere, Tromsøs egen Marit Sandvik med Onda Nova og Marie Vangen fra Sørreisa.

Også bandet Pixel som operer i grenselandet mellom jazz og pop, byr på vokale innslag med Ellen Andrea Wang som i tillegg til å synge også spiller bass.

Er i gang

– Vi er for øvrig allerede i gang med konserthøsten. Søndag åpna vi programmet med en konsert for barn på Tromsø bibliotek hvor det var hele 150 tilhørere. Vi har flere sesonger nå kjørt en egen barnekonsert, og vi anser dette som vellykka og viktig, sier Øystein Blix.

I anledning Tromsø Trombonefestival spiller den engelske trombonisten Mark Nightingale førstkommende lørdag en konsert sammen med fire trombonister fra Tromsø og lokalt komp. Det skjer på Rådstua.

– For meg er også konserten med saxofonisten Petter Wettre, gitaristen Hans Mathisen og perkusjonisten Paolo Vinaccia en favoritt, sier Adrian Danielsen, styremedlem i jazzklubben og selv utøvende jazzpianist.

Og selvsagt blir det også i år Romjulsjazz på Vertshuset Skarven.