Fredag ettermiddag ble dørene til Kultur og Alternativmessen i Tromsø åpnet. Messen arrangeres for første gang i Fløyahallen og varer til søndag kveld.

– I år har vi messen på et nytt sted ettersom Scandic, hvor vi har vært tidligere, skal legges ned. Vi har valgt Fløyahallen fordi vi har gjort gode erfaringer med hall andre steder og ønsket å gjøre det i Tromsø også, sier Anita Diana Boucht som står bak alternativmessen i Tromsø.

Mer miljø

– Nå har vi alle utstillerne konsentrert i samme hall, hvor vi har rigget opp storskjerm og scene med masse kultur, musikk og ulike uttrykk, utdyper Boucht og legger til:

– Vi er i tillegg enda mer miljøengasjert i år, og har løftet messen både i stil og innhold.

Hun forteller at messen er plukket ut til å være en samarbeidende organisasjon med Thor Heyerdals klimapark i Myanmar, hvor man kan kjøpe og adoptere et mangrovetre som vil bli plantet i parken

– Ordet bærekraftighet beskriver messen godt. Vi har også flere utstillere med alt fra helseprodukter, design, samisk smykkekunst, mineraler, spådom, healing, massasjer og en stor bokstand. Det er noe for enhver smak her, sier Boucht.

Premiere

Av foredrag, workshops og konserter under årets messe trekker hun blant annet fram premièren og fremvisningen av dokumentaren «Global Aid og United Hearts – en hjertesak» lørdag som tar utgangspunkt i Thor Heyerdals klimapark. Miljøforkjemper Arne Fjørtoft vil samtidig være på direkten fra Myanmar for å fortelle om nyplantingen av mangrovetrærne.

– Vi skal også ha et «Buffalo prairie show» som er skikkelig stilig og profesjonelt, samt åtte tromskunstnere som har utstillinger under messen. I tillegg kommer kokken Fredrik Juel fra båten Berserk hit for å lage mat og fortelle historier fra havet.

Boucht trekker også fram foredraget med Gro-Helen Tørum, selverklært klarsynt fra Tromsø som har deltatt i TV-serien «Åndenes makt».

- Vi håper å trekke enda flere folk til messen i år enn årene før, og håper på noen tusen besøkende, sier hun.