I fjor var det premiere på dansekortfilmen «Homecoming – Hjemmeier», en dansefilm laget av kunstnerparet Simone Grøtte og Herman Rundberg, der sistnevnte har laget musikken sammen med bandet Kråkesølv.

I filmen får man se en dansende Grøtte som projisert av nordlyset og i år var det første film ut da KSAT valgte å gjenta suksessen fra i fjor.

– Det var veldig stas å se filmen her ute igjen, absolutt. Fordi det er nordlyset som projiseres på meg i filmen, er det helt riktig å vise filmen her. Det var en vill idé i fjor og vi fikk mange tilbakemeldinger fra folk som hadde oppdaget den helt tilfeldig og folk som ikke fikk det med seg og synes det var bittert. Derfor var det utrolig artig at det ble reprise i år. Jeg håper mange får det med seg og det er en fin motivasjon til å komme seg ut i lysløypa, når man kan få med seg litt kunst samtidig, sier Simone Grøtte til iTromsø.

Fire filmer

Lerretet for visningen er en satellittantenne, da kunstprosjektet er gjort i samarbeid med Kongsberg Satellite Services (KSAT) som har lånt ut en av sine antenner som står plassert ved lysløypa for visningen av til sammen fire filmer.

Foruten om dansefilmen «Hjemmeseier», vises Violet Roads nye musikkvideo «The Builder», samt en timelapsefilm fra den internasjonale romstasjonen. I tillegg til dette vises også en liten David Bowie-tribute, der kommandør Chris Hadfield fra romstasjonen har spilt inn og laget en musikkvideo til låten «Space Odity».

– David Bowie gikk jo nylig bort, så da valgte vi å ta med den også. Vi synes vi har fått til noen spennende filmer til «Film i uterom». Varigheten er til sammen 15–20 minutter, så folk kan se en film her eller alle hvis de har kledd seg godt. Visningen vil være fra 18 til 22 hver kveld hele vinterferien, forteller markedsdirektør i KSAT, Nina Soleng til iTromsø.

– Uterom

Det var omtrent samme antall som i fjor, rundt 70, som måtte opp på mandagens kick-off.

– Det er jo et variert program, som vi håper folk vil sette pris på, for dem som ferdes i løypene denne uka. Vi har kalt aktiviteten KSAT Film i uterom, for å spille litt på Romvirksomheten vi holder på med og uteområdet vårt, forklarer Soleng.