Dette skjer i helga

– Noe for både skrotnisser og tjyvbona

Det ligger an til å bli en svært travel helg for deg som ikke vil gå glipp av noe som skjer – for i helga skjer alt.

ditt skrot, en annens skatt: Remiks bruktmarked er uhyre populært og en fin plass til å kvitte seg med ting og finner nye skatter.  Foto: Tom Benjaminsen

meninger

Det er nesten litt vanskelig å vite hvor man skal begynne. Liker du standup? Da er fredag kvelden for deg. Du har ikke mindre enn to alternativ.

Du kan enten betale en pen slump for å se Anne Kat Hærlands nye show «Gudbedre» på Kulturhuset eller være en ekte lokal/distrikts-patriot å stikke innom Bastard Bar hvor Lunheim Standupforening holder hoff for halve prisen.

De lærde strides enda om hvem av de to som er morsomst eller om de egentlig er morsom i det hele tatt.

Konsert for «bona»

Mens vi er inne på lokalpatriotsporet... Hva med en liten svipptur innom Stakkevollan Ungdomsklubb på fredagskvelden for å sjekke ut byens ferskeste rockeband?! Det er nemlig duket for den siste delfinalen i Bukta Battle hvor fem band kjemper om finaleplass og spillejobb på sommerens festival. En perfekt måte å kombinere dét å komme seg litt ut av byen og å få sjekker ut fersk musikk på. Det er også helt gratis og åpent for alle.

Hvis du derimot er sær og vil drikke øl mens du er på konsert, så er det kanskje Driv du burde stoppe innom fredags kveld. Da spiller Juicy Máihlái, Blood Forest Family og Peter Estdahl, sistnevnte har tilsynelatende stått opp fra de døde. Det kan fort bli interessant.

Om du vil ta den helt ut må du innom Rorbua. Banana Airlines gjester Tromsø for første gang på fem år og spiller både fredag og lørdag. Dette er definitivt kun for de mest hardcore.

Skrotnisser og strippestang-dansing

Ikke mye bada bing: Pole­dance og polefitness hand­les ikke om å ta av seg klær og gru­som­me meng­der glit­ter, men om å bli helt rå form. Her fra et tid­li­ge­re kurs. 

Lørdag blir bra. Klokka 11.00 samles alle byens skrotnisser på Kulturhuset for Remiks bruktmarked, hvor du kan kvitte seg med sitt skrot og ta med deg noen andres skrot hjem.

Hvis du er et mer praktisk innstilt menneske og vil lære deg noe nytt, kan du stoppe innom DanceLab for gratis poledance kurs. Poledance som i trening og dans med strippestang. Ikke kunnskap man skal kimse av, og et veldig bra partytriks, vil jeg tro.

Mord-entusiaster foren eder

Har du mord i sinnet? Eller er du kanskje ikke overbevist om at Steven Avery er skyldig? Advokatene hans, kjent fra Netflix-serien «Making a Murderer», stopper innom The Edge for en samtale med ingen ringere enn vår egen Jens Johan Hjort i 20.00-tiden. Enda ledige billetter, og de koster ikke like mye som standupen til Anne Kat, men mer enn konserten med Banana Airlines.

Det er selvsagt flere enn bare Banana Airlines som spiller konsert på lørdag. Great People og Jadudah gjør en sjelden konsert på hjemmebane på Driv, mens Bastard inviterer til solidaritetskonsert for folk i Gaza og Mohamed Jabaly med blant annet Ragnar Olsen, Marit Sandvik og A Million Pineapples.

En kamp som faktisk betyr noe

Livs­vik­tig: TIL spil­ler mot Glimt på Alf­heim søn­dag. Det er ikke lov å tape mot Drage og Trond Olsen. Foto: Mats Tor­berg­sen / NTB scan­pix 

Tippeliga-starten er rett rundt hjørnet. På tross av kjedelig landslagshelg, spilles det to viktige kamper samtidig her i byen i helga, klokka 16.00 på søndag.

4. divisjonsheltene i Stakkevollan IF skal bryne seg på Salangen IF fra 3. divisjon i kvalikkamp for NM-spill. Det skjer i den varme og lune Skarphallen, mens Tromsø IL møter Bodø/Glimt ute i kulden på Alfheim.

Det er riktig nok bare en treningskamp, men siden Glimt rykket ned i fjor og det ikke er 100 prosent sikkert at de møtes i cupen (rundt 75 prosent sikkert), kan dette fort bli den eneste sjansen TIL får i år til å gruse Glimt og forsvare byens ære. Herman Kristoffersen har gjort sitt, nå er det «Gutans» tur.