I avsnittet nye tiltak, kommer det fram at når Otium kommer i drift på høsten 2018 skal institusjonsplasser på Sjursnes (3 stk.) og Lakselvbukt (4 stk.) legges ned. Har kommunen bygget et senter i Tromsdalen som er for stort og derfor må hente brukere fra distrikt Tromsø for å fylle opp?

Dette får oss til å reagere på vegne av dem som er avhengig av slike plasser i vårt nærområde, og også våre medlemmer som er potensielle brukere av slike plasser på sikt.

I Lakselvbukt har vi et godt fungerende bo-senter med noen få plasser for slike som trenger en plass, før de blir så svak at de må ha mer tilsyn og stell enn de kan få her. Hva skal de tomme plassene brukes til i etterkant?

Det nevnes at det koster kommunen 7 millioner mere for å opprettholde disse 7 plassene i distriktet enn i Tromsdalen. Vi kan ikke tenke oss at om disse plassene blir nedlagt og overført til Otium så blir bokostnadene borte. Ingen bor gratis på en institusjon, spesielt ikke i byen. Og så lurer vi på hvorfor Distrikt-Tromsø først blir rammet av et slikt rart regnestykke?

Ifølge media og statistikker så er eldrebølgen over oss, enten vi vil det eller ikke. Klarer Otium å ta unna for fremtidige behov? Det rare er at når et menneske blir pensjonist og hans arbeidsinnsats opphører, da kommer tanken om å flytte tilbake til sine røtter på landsbygda. Derfor blir behovet om slike plasser i nærområdet økende.

Administrasjonen tenker kun i millioner, men den menneskelige uroen for brukere, pårørende og de ansatte blir overhodet ikke ofret en tanke.

Til slutt så må vi få lov og håpe at våre folkevalgte går imot et slikt distriktsfiendtlig forslag.