Debatt

«Digital radio, ikke bare i Norge»

Det er mange meninger om DAB og digitalisering av radio.

  Foto: grafikk: Knut Godø

meninger

Kjell Sundfær har et leserinnlegg på trykk i iTromsø 22.november, men det er behov for å korrigere noen av opplysningene for å betrygge Sundfær og andre.

DAB er en teknologi det satses på i Europa og det er ikke bare Norge som går mot digitale radiosendinger. Sveits gjorde nylig et vedtak som gir grønt lys for slukking av FM-sendingene for radio, og er sammen med Storbritannia, Danmark, Tyskland og Nederland land som alle har godt utbygde DAB-nett.

DAB+ er teknologien disse landene satser på. For mange er nettradio et veldig godt alternativ for radio-lytting, men nettradio kan ikke bære landets radiosendinger alene. Kringkastet radio, som DAB, er mer stabilt i beredskapssituasjoner.

Vi kan også betrygge leserne om at DAB-sendere har god rekkevidde, blant annet er det like god dekning for alle de 15 riksdekkende NRK-kanalene med ca. 1000 DAB-sendere, som NRK P1 alene hadde med ca. 1200 FM-sendere.

Dette skyldes at DAB sender på en måte som gjør at man kan nyttegjøre seg refleksjoner i terrenget, i motsetning til FM hvor refleksjoner skaper problemer.

Lyttere som trenger tips og råd om digital radio kan stille spørsmål på radio.no eller via NRKs publikumsservice på 23047000.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger