En alternativ løsning ville vært buss for våre barn, hver dag til og fra Langnes skole.

Dette mener vi har en mye større negativ konsekvens for den enkelte elev enn de negative konsekvensene ved at noen skoler blir delt inn mot ungdomsskolen.

Klassene fra 7. trinn blir uansett ikke i sin helhet overført til ny skole. I en by som Tromsø bør ikke 13-åringer måtte ta buss til og fra skolen når samtlige har gangavstand til Sommerlyst skole.

Løsningen som nå foreligger gjør at ingen behøver å ta buss i ungdomsskoleårene, heller ikke fra de andre skolene på Tromsøya.

Å måtte ta buss til skolen istedenfor å gå eller sykle har bare negative aspekter slik vi ser dette.

For det første vil det være en dyr løsning, både om dette skal gjøres ved hjelp av det vanlige rutenettet (som vi for øvrig ser store praktiske utfordringer ved) og om det skulle vært satt opp egne busser som kjører elevene daglig fra Fagereng til Langnes skole.

Dette har jo også en helt åpenbar negativ klima- og miljøeffekt, og harmonerer dårlig med Tromsøs klima- og miljøutviklingspolitikk.

For elevene selv er det også et folkehelseperspektiv. Veien til og fra skolen er for mange den viktigste mosjonen de får i viktige ungdomsskoleår.

At det nå gås inn for nærskoleprinsippet, Fagerengelever har Sommerlyst som sin nærmeste skole, bidrar til at elevene slipper å bruke flere timer i uken på buss som ellers skal brukes på lekser, fritidsaktiviteter og annen rekreasjon.

Vi håper politikerne også ser at dette er den beste løsningen!