Samtidig som jeg sitter og skriver dette innlegget melder våre lokale medier om snørekord i mars og at det aldri har snødd så mye i mars-måned som i år. Store deler av Europa opplever det stikk motsatte og vinterdestinasjoner i både Frankrike, Østerrike, og Sveits opplever snømangel.

Dette vil gjøre at gjester, skientusiaster, barnefamilier og norsk og internasjonal idrett i fremtiden i enda større grad vil se mot Nord-Norge.

Men er Tromsø rigget for en slik utvikling? Og er vi egentlig en vinterdestinasjon?

Siden jeg var barn, har Tromsøs flotte langrennsløyper og fjell vært en viktig del av hverdagen. Oppveksten på Kvaløya var preget av den ultimate luksus, nemlig lysløyper og fjell rett utenfor døren. Dette er noe mange av oss innbyggere finner stor glede i, men for mange andre mangler det et viktig tilbud, nemlig et skikkelig vintersport-anlegg.

I nærmere 40 år har ivrige entusiaster fra idretten og næringslivet arbeidet for å få på plass Arctic Center. Et anlegg som vil bidra til å gjøre den naturen som mange av oss benytter ukentlig, mer tilgjengelig for barnefamilier, besøkende, og mennesker med nedsatt funksjonsevne. Samtidig vil Arctic Center gjøre at Tromsø befester posisjonen som den fremste vinterdestinasjonen i Nord-Norge.

Gjennom et slikt anlegg kan vi tilby et helt nytt element for både våre besøkende og lokale innbyggere. Næringslivet, reiselivet og idretten ser disse mulighetene og er positive, men ordførerens eget parti og kompanjonger virker til å aktivt arbeide imot det som for mange innbyggere er et etterlengtet tilbud og noe som burde ha vært en selvfølge å ha på plass for en vinterdestinasjon som Tromsø.

Altfor mange Tromsø-familier har i vinterferier og påskeferie pakket bilen og satt kursen ut av kommunen vår til destinasjoner som Levi og Riksgrensen for å få oppleve et ordentlig vintersport-anlegg med gode løyper, solide skitrekk og andre rekreasjons tilbud. Som en ung mann som både trives, arbeider, og engasjerer meg i Tromsø ønsker jeg at mine barn skal få vokse opp i en kommune med ambisiøse politikere og ordentlige vintersportsfasiliteter i vinterdestinasjonen Tromsø.

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne i Tromsø, stemte ikke bare mot deler av Arctic Center-prosjektet, men virker nå til å aktivt motarbeide det. Dette på tross av at reguleringsplan 1875 som omhandler skitrekket, hotell-fasiliteter og kafeen ble godkjent av kommunestyret.

Dette kommer tydelig til uttrykk under den nå pågående behandlingen av kommunedelplanen for idrett og friluftsliv 2023–2026. Samtlige partier vil ikke engang at Arctic Center skal nevnes i denne planen for Tromsø kommune, og Høyre ble nedstemt av Arbeiderpartiet, MDG og SV da vi fremmet dette i behandlingen.

Samtidig tar også MDGs Barbara Vögele og Arne-Wilhelm Theodorsen til ordet for dette gjennom et leserinnlegg. Høyre mener det er selvsagt at slike prosjekter i det minste skal omtales i det som er en førende plan innenfor området, selv om anlegget ikke er eid av et idrettslag eller en forening.

Prosjektet skal selvsagt ikke motta spillemidler all den tid prosjektet er eid av private aksjonærer. Likevel bør relevante prosjekter som Arctic Center og lignende nevnes i det som er kommunes viktigste strategiske dokument for idrett, kultur og friluftsliv de neste tre årene.

Det bør være hevet over enhver tvil at et vintersport-anlegg som Arctic Center også vil løfte lokalidretten, Tromsø som vinterdestinasjon og gjøre at vi i fremtiden både kan ha større nasjonale og internasjonale mesterskap.

Arbeiderpartiet, SV og MDG (for Sp er det jo ingen av oss som har sett) bør hvert fall i det minste nevne dette prosjektet i en slik viktig plan.

Høyre vil at Arctic Center skal realiseres slik at vi styrker Tromsø som vinterdestinasjon og idrettstilbudet i vår kommune. Da bør også prosjektet nevnes i kommuneplan for idrett og friluftsliv og spesielt når vi har en kommunestyrevedtatt reguleringsplan for anlegget.

MDG virker som vanlig til å være imot all utvikling i Tromsø og Nord-Norge. I de fire årene som dagens politiske regime har styrt har det aldri vært dyrere å bo, leve og virke i Tromsø kommune. Konsekvent ser man problemer, mangler ambisjoner, og sier nei til nyetableringer i Tromsø kommune.

MDG vil som vanlig skru av lyset i nord.