Mann (50) kjent skyldig i Kvaløyadrapene

Hålogaland lagmannsrett har kjent den 50 år gamle mannen skyldig i to drap.
Kvaløyadrapene
 • 23. september 2014 ble Hermod Magne Steinsund (48) funnet skutt og drept i en bolig på Kvaløysletta.
 • Under etterforskningen av drapet ble Stein Håvard Larsen (45) meldt savnet. Kriminaltekniske funn i den tiltaltes leilighet ga politiet mistanke om at Larsen også var blitt drept.
 • Begge avdøde bodde i samme leilighetshus.
 • 24. september 2014 ble den nå tiltalte mannen siktet for drapet på Steinsund. Omtrent en måned etter ble samme mann siktet for drapet på Larsen.
 • 15. september 2015 ble det tatt ut tiltale mot mannen for begge drapene.
 • Hovedforhandlingene starter i Nord-Troms tingrett 1. februar og det er satt av tolv dager til rettssaken.
 • Rettens administrator: Elisabeth Lund
 • Aktor: Førstestatsadvokat Lars Fause
 • Forsvarere: Ann Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland
 • Bistandsadvokater: Erik Ringberg og Ida Lejon
 • Prosedyre: Forsvarere ba om mannen frifinnes for begge drap. Aktor ba om 21 års forvaring.
 • Dom: Mannen ble i Nord-Troms tingrett dømt til 21 års forvaring for begge drapene.
 • Anke: Dommen var anket til Hålogaland lagmannsrett. Saken har oppstart der 5. september.
 • Nye forsvarere: I lagmannsretetn har mannen to nye forsvarere: Svein Kristian Wikstrøm og Lars-Petter Liland.
 • Lagmannsrettens administrator: Monica Hansen Nylund
 • Det er satt av ti dager til saken i Hålogaland lagmannsrett
 • Lagretten: Består av elleve lagrettemedlemmer, seks kvinner og fem menn.
nyhet_old

Den 50 år gamle mannen er i Hålogaland lagmannsrett kjent skyldig i drapene på Hermod Magne Steinsund (48) og Stein Håvard Larsen (45).

50-åringen har hele tiden nektet straffskyld.

Ifølge NTB svarte juryen "ja" på alle de tre spørsmålene som ble stilt av retten. Liket av Stein Håvard Larsen har aldri blitt funnet, men juryen er altså enig med påtalemyndigheten om at Larsen ble skutt og drept av 50-åringen. Juryen svarte også ja på spørsmålet om drapet på Larsen var utført med overlegg.

Ankesaken fortsetter onsdag med prosedyrer og straffeutmåling.

Skutt og drept

Hermod Magne Steinsund (48) ble funnet skutt og drept i sin bolig på Kvaløysletta 23. september 2014. Det var under etterforskningen av dette drapet at Stein Håvard Larsen (45) ble meldt savnet. Siste sikre observasjon av Larsen var 6. september på et apotek på Kvaløysletta. Han ble formelt ettersøkt 3. oktober 2014. Kripos ble igjen tilkalt til Tromsø for å bistå i saken.

Les alt om Kvaløya-drapene!

Fant blod

Da saken gikk for tingretten i februar, kom det blant annet fram at det ble funnet over 100 blodflekker i den tiltaltes stue, hvorav flere av blodflekkene har identisk DNA-profil som antatt drepte Stein Håvard Larsen. Larsens blod ble også funnet på den tiltalte mannens bad. I tiltaltes leilighet gjorde politiet også funn av klærne de mener den antatt drepte Stein Håvard Larsen hadde på seg da han ble drept.

Gjennomførte søk

Tross omfattende søk over flere perioder, er det aldri funnet noe lik av Stein Håvard Larsen. Politiet gjennomførte søk sist i februar i år, etter at et vitne hevdet for retten at hun visste hvor Larsen lå nedgravd og at den tiltalte ikke var den skyldige. Politiet gravde da i fjæra på Kvaløysletta, men uten funn. Politiet har opplyst at de ikke setter lit til vitnets forklaring.

50-åringen ble i tingretten dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid.

iTromsø oppdaterer saken!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old