Nytt busstilbud blir forsinket

Onsdag skulle den nye tjenesten for opprop og visning av holdeplasser om bord på bybussene være på plass. Det nye systemet blir nå utsatt.

SANNTID: Prosjektleder Thor-Harald Lauritsen sier at opprop av holdeplasser er første del av innføringen av sanntid på bussene og holdeplassene i byen. Sanntidssystemet vil være på plass i 2017. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Når den nye teknologien tas i bruk på bybussene, vil neste holdeplass vises om bord, samt annonseres over høyttaler.

Utvendig annonsering

Da den nye tjenesten ble presentert i forrige uke, var ett av målene at en utvendig annonsering av busser som ankommer holdeplassene som har flere ruter, også skulle være på plass.

– Det blir noen dagers utsettelse. Vi ser fremdeles på løsninger for å få med den utvendige annonseringen av holdeplasser. I tillegg måtte vi gjøre endringer på skiltkassen fremme på bussen på grunn av ny skilting. Nobina ba i den forbindelse om en utsettelse slik at de rekker å oppdatere sjåførenes skiftplan før det nye systemet tas i bruk, sier prosjektleder Thor-Harald Lauritsen.

Stram tidsplan

Han regner med at den nye tjenesten, som skal brukes om bord i alle bybussene i Tromsø, er på plass og klar til bruk førstkommende mandag.

– Vi hadde en litt stram tidsplan og hadde derfor tatt med i beregningen at det kunne bli utsatt. Vi er likevel godt innenfor fristen som er satt til 1. desember, og mandag håper vi at vi har alt oppe og går, sier Lauritsen.

Usikkert

Prosjektlederen vet imidlertid ikke om den utvendige annonseringen blir med når den nye teknologien tas i bruk i neste uke.

– Nå ser vi på hvordan det hele kan kobles sammen, og det er litt komplisert. Hvis vi ikke får en avklaring i dag eller i morgen på om det er mulig, satser vi på å ha den innvendige annonseringen på plass mandag. Da starter vi omprogrammeringen søndag kveld slik at det nye systemet er oppe og går fra og med mandag morgen, og så venter vi heller med den utvendige annonseringen, forklarer Lauritsen.