Nå kan du se Sandra i beste sendetid på TV 2

Serien «Haterne» har så langt kun blitt vist på TV2s nettsider. Nå blir Sandra Borch (Sp) også å se på hovedkanalen på TV2.

HETSET: Politiker Sandra Borch har i flere år opplevd å bli utsatt for omfattende netthets. 1. desember sendes programmet «Haterne» på TV. 

nyheter

TROMSØ: I TV2-programmet blir nettrollene som har hetset og gått til personangrep mot fem norske kjendiser i sosiale medier, konfrontert ansikt til ansikt med sine ofre.

I den første episoden blir mannen som i flere år har trakassert og kommet med grove sexistiske kommentarer til Sandra Borch, sporet opp og stilt til ansvar for det han har skrevet.

LES OGSÅ: Borch: – Et veldig sterkt møte

Frem i lyset

Episoden med Senterparti-politikeren er sett over 282.000 ganger etter at den ble publisert 18. oktober. Nå har TV 2 besluttet å sende «Haterne» på hovedkanalen, med sendestart 1. desember klokken 20.00.

– Selv om dette ikke er et hyggelig tema, er det en aktuell serie med et tema som er viktig å få fram i lyset, sier Sandra Borch til iTromsø.

LES OGSÅ: Senker "Dansken" og "Fingern" i kumøkk

Hun forteller at programmet har vært mye diskutert siden det ble publisert tidligere i høst.

– Serien bidrar til at folk blir mer bevisste på hvordan man ytrer seg på nettet. Det er ikke alle som har mulighet til å se episodene på nett, men nå blir det sendt i beste sendetid på TV2. Det er flere episoder som er klippet sammen til én. Det blir som en liten dokumentar.

Angrer seg

Borch forteller at responsen i etterkant av programmet har vært overveldende.

– Jeg har fått masse positive kommentarer. Det er fantastisk og viser at dette er noe som berører veldig mange. Det er også hovedgrunnen til at jeg sa ja til å være med. Det var ikke enkelt, men det er viktig å sette søkelyset på temaet, sier Borch om deltakelsen.

LES OGSÅ: Sandra Borch konfronterer nett-trollene på TV

Hun mener det å ta et oppgjør med nettrollene er et skritt i riktig retning.

– I dette tilfellet var det spesielt viktig fordi han er lærerstudent. Han er kanskje en vanlig fyr som har trådt feil, og reaksjonen hans i serien viser at han angrer seg. Nå håper jeg enda flere får sett programmet på TV. Det fremmer et veldig viktig tema, sier politikeren.