Programmet, som kan minne om det svenske programmet #Trolljegerne, går ut på at et TV-team oppsøker mennesker som har skrevet hatske, truende eller ufine kommentarer om enkeltpersoner på nett. Sandra Borch skal delta i et av programmene, og blir dermed stående ansikt til ansikt med en av dem som har skrevet hatefulle ytringer om henne på Internett.

– Det er veldig ekkelt å tenke tilbake på opplevelsen. TV-teamet var i kontakt med flere som hadde skrevet hatske kommentarer, men mange av dem ville ikke snakke med oss, forteller Borch, som er andrekandidat for Senterpartiet Tromsø.

Utseende

Borch får i TV-programmet møte en av dem som har skrevet hatske kommentarer om henne selv og hennes utseende.

– De som blir oppsøkt har så vidt jeg vet skrevet hatefulle ytringer mot flere folk. Konfrontasjonen jeg var med på ble ganske brutal, forteller Borch.

Hun sier at nervøsiteten nesten tok over like før hun skulle møte mannen som blant annet hadde skrevet hatske kommentarer om utseendet hennes.

– Det var et veldig sterkt møte, og jeg fikk inntrykk av at mannen som hadde skrevet disse tingene angret når han fikk møte meg.

Les Borchs eget debattinnlegg:"Kommentarer, blikk og latter har preget min barndom og min ungdomstid."

Viktig fokus

Borch mener det er viktig og riktig av TV-kanalen å sette søkelyset på mobbing på nettet.

– Det er et reelt problem i samfunnet i dag, og mange som lirer av seg både det ene og det andre på sosiale medier skjønner kanskje ikke at det faktisk sitter en ekte person i den andre enden og leser disse tingene. Derfor er det viktig å sette søkelyset på det, og få folk til å skjønne at man ikke slipper unna med å hetse folk, sier Borch.

Borch har flere ganger vært i hardt vær på nett, og spesielt debatten om ulv og pels har satt fyr på mange kommentarfelt.

– Jeg leser ikke kommentarfelt lengre. Det synes jeg er veldig trist, fordi man får også mange konstruktive og gode tilbakemeldinger på politikken gjennom kommentarfelt. Men jeg er nødt til å skåne meg selv fra det, rett og slett, sier Borch, og legger til at mange kommentarer også har vært seksuelt trakasserende.

iTromsø har vært i kontakt med TV2, som ikke ønsker å fortelle verken hva programmet heter eller når det skal sendes.

– Vi kommenterer aldri upublisert materiale, sier Bård Espen Hansen i TV2 til iTromsø.