Utfordrer folk til å slå seg løs med juletrærne sine

Juletreet; kuler, glitter og ei stjerne på toppen? Kjedelig. Nå gir Mona Holmø ved Vitensenteret tromsøværingene sjansen til å slå seg løs med juletrærne sine.
nyheter

Resultatet kan du levere inn på Vitensenteret som er i ferd med å sette opp sin egen juletreskog. Enn så lenge er kanskje ikke skogen så imponerende i forhold til kvantitet, men kvaliteten på bidragene kan man ikke klage på. Her er det tydeligvis lagt ned adskillige timer tankevirksomhet.

– Her har de virkelig tatt av, sier Holmø og smiler bredt.

Anatomisk juletre

Juletreet det er snakk om er laget av anatomisk avdeling og formidlingsseksjonen ved det helsevitenskapelige fakultetet og ser ut som det kan være hentet ut fra en skrekkfilm. De tre skjelettene Gunnar, Gudrun og Bad Santa ser imidlertid ikke ut til å ha noe imot å ha blitt forfremmet til julepynt.

– Som du ser er det mye rart man kan finne på ut fra juletreets grunnleggende trekantform, sier Holmø. Smilet har ikke lagt seg ennå.

Pepperkakebyen

Inspirasjonskilden til Vitensenterets juletreskog er naturlig nok den nå godt etablerte pepperkakebyen på Tromsø bibliotek.

– Vi vil jo gjerne fremme kreativitet og skaperglede og syntes dette kunne være en artig oppgave. Særlig nå som vi har startet Skills Makerspace nede i kjelleren, sier Holmø.

I tillegg til det anatomiske juletreet har Perspektivet bidratt med et byhistorisk juletre, mens regnskapsførerne i Visma har laget et kontortre komplett med glitrende datamus.

– Det kan nesten se ut som om de har raidet lageret for å pynte treet. Det er jo nesten så vi håper at Sparebanken kan lage et pengetre som vi kanskje kan få beholde?, sier Holmø og ler.

Her er det med andre ord bare fantasien og humøret som setter grenser.

Det er det også i Kodeklubbens bidrag til juletreskogen. De har laget en hel verden i Minecraft hvor den yngre garde kan få boltre seg. Da iTromsø ankommer er det noen små tekniske feil, men snart får vi se tromsøungenes julefantasier. En av dem som har bidratt her er Ulrik With Conradsen (11). Han har vært med i Kodeklubben fra den startet for to år siden.

Virtuelt juletre

– Dette er artig for her kan vi lage så mye kult og forskjellig også kan vi se hva de andre har bygd og la oss inspirere av hverandre. Dessuten kan vi jo også bygge noe sammen, sånn som denne snømannen, sier Ulrik til iTromsø.

Med et par rykninger på tommeltotten tar Ulrik oss til snømannen han gjerne vil vise fram.

– Enn vil du ikke heller lage et ordentlig juletre til juletreskogen?

– Det kan jeg godt, men jeg foretrekker å bygge virtuelt. Da kan man nemlig bygge større, sier Ulrik.

Vitensenteret tar imot bidrag fram til 15. desember og deler ut premie til beste juletre den 16. Bidragene kan være fra miniatyrstørrelser til vanlig juletrestørrelse.

– Så lenge treet ikke trenger å fraktes i trailer så tar vi imot. Jeg håper folk virkelig slår seg løs!, avslutter Holmø.