Overrekkelsen av «Årets trivselspris» fant sted under en lunsj i arbeiderforeningens lokaler i Villa Bikuben, hvor John Emil Richardsen fra Kirkens Bymisjons satsing, ILAG, tok imot prisen fra arbeiderforeningas styreleder Gunn Sissel Jaklin. Prisen består av et diplom og 15.000 kroner i prispenger.

– Tromsø Arbeiderforening er en upolitisk forening til fremme av kultur og trivsel i Tromsø. Siden 2000 har vi årlig delt ut Trivselsprisen som gis til en person, et lag eller forening som oppfyller vårt formål. Vi synes bymisjonen har gjort en veldig god jobb med barn- og unge, sa Gunn Sissel Jaklin i forbindelse med utdelinga.

John Emil Richardsen i ILAG var naturlig nok meget fornøyd.

– Vi merker at det er flere og flere som heier på og støtter opp om oss. Å få heder og ære på denne måten betyr veldig mye for oss, sier John Emil Richardsen til iTromsø.

Hjem

Gunn Sissel Jaklin ga Richardsen arbeiderforeningens 150-årsjubileumsbok. Der fant Richardsen en artig anekdote.

– Prisen har på en måte kommet hjem nå. Arbeiderforeningens første hus ble bygd i 1881 i Parkgata 22, hvor vi holder til i dag. Det er jo veldig moro, sier Richardsen.

– En veldig fin tilfeldighet. Vi synes de gjør en flott innsats for byens barn- og unge, sier Jaklin.

Nye satsingsområder

Kirkens Bymisjon har hatt stor suksess med I LAG-prosjektet.

– Her om dagen var vi på båttur rundt øya med 50 barn- og unge. Så var vi på teater på «Virginia og Julenissen» her en annen dag. Det er flott å gi de store opplevelser som de kan vokse på, sier Richardsen.

Nå har bymisjonen tenkt å utvide sitt engasjement.

– Det er bare å takke for den fine prisen. Det gir oss motivasjon til å stå på videre og få gjort enda flere tiltak. Til neste år skal vi også utvide vårt engasjement mot unge voksne. Ungdomstiden har for flere strekt seg videre og det er mange ensomme personer i starten av 20-årene. Der har vi et ønske om å nå ut og hjelpe også de, sier Richardsen.

– Det høres veldig fornuftig ut, skyter Jaklin inn.