Violet Road lager eget øl sammen med Mack

Snart kan du nyte øl laget i et samarbeid mellom Violet Road og Mack på mikrobryggeriet i Storgata.

LUKTER SEG FREM: Guttene fikk i dag lukte seg frem til hvilken humle de ville ha i ølet for å sette sitt særpreg på det, med veiledning og hjelp fra Mack. 

ERFARING: Violet Road forteller selv at de har smakt litt av hvert av øl opp gjennom årene og samlet seg i dag for å brygge øl sammen med og hos Mack Mikrobryggeri. 

nyheter

Når ølglade musikere går sammen med verdens nordligste bryggeri, da blir det øl. Violet Roads nyeste prosjekt er nemlig brygging av øl, og allerede i slutten av januar kan Tromsø-væringer teste resultatet.

– Vi er fan av øl og det passer jo bra til musikk, så da ideen om å lage et mikrobrygg kom opp, da måtte vi bare gjennomføre det, sier Halvard Rundberg.

I dag var Violet Road-guttene på mikrobryggeriet til Mack for å bestemme ingrediensene til ølet.

– Vi har en viss erfaring når det kommer til øl, så det har vi slått sammen og med det skal vi smake og lukte oss fram til drømmeølet, forteller Rundberg.

LES OGSÅ: Får servere brennevin til burgerne

Amerikansk type

Ølet skal først ut i butikk og på bar i nord, og så skal partene se an hvordan de gjør det videre.

– Det kommer til å bli en «american pale ale» som vi setter særpreget vårt på. Det er øl vi virkelig har savnet når vi har vært på turné, sier Rundberg.

I tillegg skal de selv få velge ut hvilken humle de ønsker at ølet skal inneholde. Bandguttene gleder seg til ølet er klart om en drøy måneds tid og kommer ut – samtidig som den nye platen slippes. Det skal de markere på skikkelig vis.

– Dette er et drømmescenario. Vi håper det vil falle i smak, men sånt vet man jo aldri – hadde man visst at en hit hadde vært en hit, så hadde det jo vært lett, sier Hogne Rundberg.

LES OGSÅ: Nå får du øredobber av sølv og... ølboks?

Har bestemt navn

Ideen dukket opp for et års tid siden, da bandet spilte for de ansatte på Mack, som mente det hadde vært morsomt om guttene hadde brygget øl.

– Etter det har vi hatt en dialog om prosjektet. Det er veldig spennende og unikt – dette er første, og kanskje siste gang, at vi gjør noe som ligner på dette, sier markedssjef Kristin Ballovarre.

– Guttene har selv bestemt øltype, alkoholprosent, som blir 4,7, og navn på ølet: «Good Girls». Bryggingen har vi holdt på med i hele dag, og etterpå skal de spille musikk på Ølhallen, forteller Esben Rørnes, leder på Mack Mikrobryggeri.

Og navnet ligger det en forklaring bak.

– Det stammer fra en av fjorårets låter og er et navn vi følte falt naturlig. Det henvender seg både til gutter og jenter og er rampete, tøft og utfordrende. Det har musikk i bunnen, og det er en viktig del av filosofien på Mack. Vi håper og tror det vil fenge, avslutter Halvard Rundberg.