Lego-Petter (12) har gavetips til de som er sent ute

Petter Antonsen (12) er utvilsomt mest oppdatert på Lego i byen. I desember løper han mellom esker på Toys-R-Us for å hjelpe rådløse foreldre med julehandelen.

EKSPERTEN: Petter Antonsen (12) hjelper gjerne foreldre i «nød» med å finne rett Lego til barna.Foto: Kent-Einar Myreng 

nyheter

Du husker kanskje Lego-Petter fra i fjor? Da skrev iTromsø om Yvonne Jensen, som hadde fått uventet hjelp fra en meget hjelpsom Petter Antonsen i Lego-hylla, da hun skulle kjøpe Lego til sønnen sin.

I år er han tilbake, i en mye større avdeling, for å hjelpe foreldre i «nød», som leter etter den perfekte gaven til sine barn.

– Jeg hjalp 5–6 stykker nå nettopp, men de hadde kontroll, sier Antonsen, som sammen med sin mor, Margaret Aarag Antonsen, møtte iTromsø på leketøysbutikken Toys-R-Us på K1.

Til Legoland

Og det virker ikke som Petter noen gang skal bli lei Lego. I sommer var familien i Danmark, hvor de selvfølgelig måtte innom Legoland.

– Det har blitt noen sett siden sist. Det blir alltid Lego når det er bursdag og jul. Vi tok han med til Legoland hvor vi fikk se verdens største legofigur, sier mor, som mistenker at sønnen er den i byen som har mest kunnskap om den populære leken.

– Han er i alle fall veldig oppdatert. Han bruker tid å leite på nettet for å se hva som kommer hele tiden.

– Jeg ser videoer fra England om Lego som skal komme til Norge, sånn at jeg vet hva som kommer i butikkhyllene.

Skal se Star Wars

I fjor var Antonsen stasjonert på BR Leker på Jekta, men han fant raskt ut at leketøysbutikken på K1 hadde et betydelig større utvalg innenfor Lego.

– Dette er den beste i byen. Her har de mange forskjellige Lego, de har skjermer som viser hva man kan gjøre, og de har utstillingsmodeller, sier Antonsen, som ikke er i tvil om hva som står øverst på ønskelista i år.

– Det er Millenium Falcon fra Star Wars. Nå skal vi faktisk på kino etterpå slik at jeg får se hvordan den fungerer i virkeligheten. Jeg gleder meg voldsomt!

– Vi trillet terningkast 6 på den filmen. Tror du den er bra?

– Jeg triller terning 10.000 før jeg i det hele tatt har sett den. Den må jo være bra!