Inviterte naboungene på snøkino i hagen

Ole Mahtte Eira Tellefsen (36) brukte en og en halv dag for å lage i stand snøkino i hagen – til stor glede for naboene.
nyheter

Søndag ettermiddag samlet 25 store og små seg i ei snøgrop, eller snøsofa om du vil, i hagen hjemme hos Ole Mahtte Eira Tellefsen (36). Der hadde nemlig han og lillebroren stelt i stand for utekino.

– Vi var på en barnebursdag i går, og da spurte jeg om det var noen som ville komme og se film i dag. Da tenkte jeg at vi like så godt kunne gjøre det utendørs, forteller Tellefsen til iTromsø, som sier han har hentet inspirasjonen fra hjembyen Kautokeino.

– Jeg har bodd mange år der og vært på is- og snøkino, hvor vi har kjørt snøscooter på drive in-kino. Så inspirasjonen er helt klart der ifra.

Lagd av vann og is

Utekinoen består av et stort lerret på 320 x 180 cm, for å være tilpasset 16``9-format og ei stor sittegrop.

– Vi brukte fire timer på lørdag og hele dagen i dag. Selve skjermen har vi polert med sørpe av vann og is, for å få den så klar som mulig, forklarer den kreative snøkinosjefen.

I snøgropa var det god stemning blant de godt kledde kinotitterne, som både hadde noe varmt i koppen og popkorn, samtidig som gradestokken viste omtrent fem minus.

– Tilbakemeldingene har vært veldig gode. Jo kaldere, jo bedre, for da blir lufta og skjermen klarest mulig.

LES OGSÅ: John-Kristian Dalseths beste filmer

Skikkelig kinostemning

I tillegg projektor, har naboene i fellesskap ordnet med stikkontakter, fakler og høyttalere.

– Vi har fått til veldig god lyd. Og for å få skikkelig kinostemning, så viste vi noen kinoreklamer fra YouTube helt i starten, sier Tellefsen.

LES OGSÅ: Dette er nytt i 2016

Viste filmen «Frost»

Som seg hør og bør i det kalde været, er det barnefilmen «Frost» som går over snølerretet.

– Det er jo ingen annen film som passet bedre til dette, sier Tellefsen, med datteren Save Maija Sara (2,5) på armen.

– Hun har nok også hatt litt bestemmelsesrett på filmvalget.

– Er dette en suksess for gjentakelse?

– Tja, naboene har jo allerede spurt hva vi skal se i morgen. Kanskje det blir voksenkino med «Død snø», sier han lattermildt.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter