Nå blir det mildere

Den bitende kulda ser ut til å slippe taket i Tromsø.

Det er ventet noe mildere temperaturer de neste dagene, og mot helgen beveger gradestokken seg mot null.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Onsdag morgen målte gradestokken 11 minusgrader på Tromsøya. Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Ola Melle, kan imidlertid fortelle at temperaturene vil stige utover ettermiddagen.

– Det blir litt mildere og det ser ut til at temperaturene vil stige til rundt seks til åtte minusgrader mot kvelden.

Bygevær på soldagen

Mange tromsøværinger har nok sett seg mett på kulda som har ligget over Tromsø den siste tiden, men de stigende temperaturene som nå er på vei ser ut til å legge en demper på det som i morgen er soldagen i Tromsø.

– Temperaturene stiger i morgen og vil ligge på rundt fire-fem minusgrader. Det blir vind fra sør og sørvest, med frisk bris utsatte steder. Mot kvelden kan det øke til stiv kuling fra sørvest utsatte steder, sier meteorolog Ola Melle, og legger til:

– Det blir spredte snøbyger hovedsakelig langs kysten, med muligheter for byger i Tromsø. Det er en mulighet for å se sola, men det er litt bygeluft, så man må regne med at det blir en del byger. Sola er ikke oppe så lenge, men det kan være håp.

Lettskyet

Ifølge meteorologen er sjansene for å se sola større i dag.

– Det blir noen byger sør i fylket i dag, men i Tromsø blir det lettskyet oppholdsvær og sørlig bris. Det er større mulighet for å se sola i dag, hvis man kommer seg opp i høyden.

Han legger til at været i høyden ser bra ut i Tromsø-området.

– Det er forholdsvis kaldt, men ikke så mye vind.

NVE melder om moderat snøskredvarsel onsdag og torsdag på grunn av lokalt ustabile forhold. De oppfordrer folk som beveger seg i fjellet om å være varsom i områder med fokksnøflak. Stedvis finnes det også vedvarende svake lag lenger ned i snødekket, melder NVE på skredtjenesten Varsom.no.

Mot null grader til helgen

Mot helgen meldes det opp mot null grader ute ved kysten, og mellom null og fem minusgrader ellers i Tromsø-regionen.

– Det er litt usikkert om det blir byger i helgen. Det ser ut til at det for det meste er oppholdsvær, men det kan komme noen byger enkelte steder, sier Melle.