Skrev låt til sin avdøde mor

Ett år har gått siden den folkekjære skuespilleren Maryon Eilertsen gikk bort. Nå har sønnen foreviget henne i låten «Heavy Heart».

HEDRER SIN MOR: Nikolai Eilertsen, i bandet Reckless Souls, har skrevet låt om sin avdøde mor, Maryon Eilertsen. Her sammen med bandmedlemmene Vidar Sættem Nielsen (høyre) og Espen Brevik.  Foto: Erik Smith-Meyer

OMSLAGET: Nikolai valgte å bruke et bilde av Maryon Eilertsen, fra sine yngre dager, som omslag for singelen.  Foto: Grafisk design: Sondre Sandvik

nyheter

Natt til 24. januar 2015 gikk Maryon Eilertsen bort, bare 65 år gammel. Igjen satt adoptivsønnen Nikolai Eilertsen (27) med gitaren sin.

– Jeg er flinkest med musikk. Etter at hun gikk bort var det enklest å gå til gitaren, sier Eilertsen, som sammen med sine kompiser i bandet Reckless Souls, nå har gitt ut låten «Heavy Heart».

Tøff låt til tøff dame

Bandet spiller rock, med referanser fra både grunge- og stoner-band, og Nikolai så ingen grunn til å endre på dette når han skulle hedre sin avdøde mor.

– Mamma var ei tøff dame, og dermed ble det en tøff låt, sier Eilertsen, som for tiden bor i Trondheim.

Etter begravelsen oppdaget han at Maryon hadde skrevet brev til sønnen i forkant av hjerteoperasjonen, som ikke gikk helt som den skulle.

– Hun hadde skrevet til meg i tilfelle den ikke skulle gå bra. Det handlet om hvordan livet hadde vært sammen med meg, og at det ikke alltid har vært enkelt. Det var veldig godt for meg å lese hva hun hadde skrevet til meg.

Satser med EP

Selv om bandet til Nikolai har eksistert i to-tre år, tok det en stund før de kom seg i studio. Etter et par intensive dager var EP-en klar.

– Det var utrolig stressende. Vi måtte bare kjøre gjennom låtene. Da jeg skulle synge på den låten måtte jeg holde følelsene i sjakk og bare få det gjort. Jeg håper folk klarer å høre at det ligger store følelser i opptakene, sier Eilertsen, som ifølge seg selv aldri blir fornøyd med egne produkter.

– Jeg er perfeksjonist, og i alle fall i dette tilfellet når jeg skriver om mamma. Men nå er låten ute der, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på den. Jeg tror mamma også hadde likt den. Hun var god til å rose meg på alt jeg gjorde. Når hun avsluttet en turne på teater var jeg alltid en del av takketalen, selv om jeg selv ikke skjønte hva jeg gjorde der. Jeg var alltid den store helten for mamma.