Arctic Center klare for pengejakt

Går det som denne trioen håper har de investor klar i løpet av året, som vil satse hundrevis av millioner kroner på helårs reiselivsanlegg i Håkøybotn.

PÅ GLID: Daglig leder Erik Joachimsen (til høyre) med skiutstyr, aksjonær Knut Wilhelmsen og styreleder Rolf Gulbrandsen er klare for neste etappe for Arctic Center.  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Etter at bruksretten for Arctic Center er avklart retter selskapet nå blikket fremover for å realisere planene som ble presentert første gang for over 30 år siden. Målet er å gjøre Håkøybotn til en internasjonal turistdestinasjon, med skiheis, løypetraseer, hotell og hytter.

LES OGSÅ: Grunneierne anker ikke Arctic Center-dommen

Prioriterer hotell

Styreleder Rolf Gulbrandsen tok fredag turen opp fra Oslo til Tromsø for å fortelle at den tidligere Polaria-direktøren Eric Joachimsen er ansatt i 40 prosents stilling som daglig leder, og hva som blir veien videre etter at det juridiske grunnlaget er avklart for etableringen.

– Dette skal ikke bare være for Tromsø, men en nasjonal og internasjonal helårsdestinasjon. Hotellet kommer vi til å prioritere høyt, det skal danne grunnlaget for helårsdrift, sier Gulbrandsen.

– Jeg ser dette som en kjempeutfordring. Jeg har sett utviklingen innen reiselivet de siste fem til seks årene, det har gitt meg knallsterk tro på Arctic Center, sier Erik Joachimsen.

Les mer: Arctic Center vant fram - grunneierne må avstå grunn til alpinsenter

Milliardinvestering

Som iTromsø har skrevet tidligere er alpindelen første fase i utbyggingen. Den er beregnet å koste rundt 200 millioner kroner og består av en tre kilometer lang skiheis, åtte til ti nedfarter, skipark, barneområde, vei og parkering. For at Arctic Center skal bli et anlegg med drift året rundt må det også investeres i hotell og leiligheter. I tillegg starter reguleringsarbeidet for et hyttefelt med inntil 400 hyttetomter, som vil ta et par års tid.

Investorprosjektet skal være klart før sommeren, jakten på investorer starter etter sommeren.

– Det er snakk om mellom én og to milliarder kroner hvis visjonene for hele prosjektet skal realiseres. Målet er å få på plass investor i år, da kan byggingen starte høsten 2017. Det er dyrt å rigge opp og ned, vi er avhengig av å få noen på plass som ser interessen i å løfte et slikt prosjekt, sier Knut Wilhelmsen, tidligere styreleder og daglig leder.

Les mer om saken:

Amatører

Han er også største aksjonær av de 28 aksjonærene i Arctic Center med 23,2 prosent av aksjene. Han har allerede fått passet påskrevet etter å ha snakket med dem som jobber med komplette alpinkonsept.

– Dere er å betrakte som amatører, har vi fått høre, rett ut sagt. Investorene skal ikke bare løfte selve alpinanlegget, men også det andre. De har hvert sitt konsept, sier Wilhelmsen.