Karl Johan (37) fridde på dansegallaen

Karl Johan Ellefsen (37) og Kristin Dalsbø Jensen (20) forlovet seg på scenen under dansegallaen til Alfheim aktivitetshus. Lørdag kveld fikk de dermed anledning til å øve på bryllupsvalsen.
nyheter

Lørdag kveld var det duket for den årlige dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i regi av Alfheim aktivitetshus. 350 gjester fra Vadsø i nord til Harstad i sør svingte seg på Scandic hvor dansegallaen har vært arrangert de siste årene. Leder Lillian Sørem melder om knall stemning på dansegulvet og mye flott musikk fra Alfheim aktivitetshus` fem egne husband.

- Det er en utrolig stemning her og en voldsom danseglede. Vi har hatt en veldig fin lørdagskveld, med nydelig middag og dessert, god musikk og mye latter. Og et rørende frieri fikk vi også, det passer jo fint siden dansegallaen vår i år feirer 20-års jubileum. Det er første gang vi har et ekte frieri her med ringer og gledestårer, sier en fornøyd leder.

Nervøs frier

Frieren Karl Johan Ellefsen tok selv kontakt med Lillian Sørem for å spørre om han kunne fri fra scenen. En kamerat som hadde ringene, gikk først opp på scenen for å introdusere frieren.

- Jeg var veldig nervøs, men heldigvis fikk jeg et ja. Vi vært sammen i ett år og vi har snakket om å forlove oss, så da tenkte jeg at det var fint å gjøre det her på dansegallaen. Jeg har vært her 5-6 ganger før, mens kjæresten min er her for første gang, sier Ellefsen.

Kristin Dalsbø Jensen forteller at hun ble tatt på sengen av kjærestens frieri.

- Jeg har nesten ikke ord, jeg bare svever nå. Jeg skjønte ingenting da kjæresten min gikk opp på scenen, men da han begynte å prate om ei spesiell jente i livet hans, da forsto jeg at noe var på gang, sier en lykkelig kvinne til iTromsø.

Viktig å møtes

Årets deltakere på dansegallaen for psykisk utviklingshemmede er i alderen 14 til 84 år, som kommer fra hele Nord-Norge. Leder Lillian Sørem av Alfheim aktivitetshus sier at det er viktig å skape slike møtesteder.

- De har så få arenaer ellers hvor de kan møtes, bli kjent med hverandre og bare kose seg sammen. Vi har deltakere som kommer hit år etter år, og nye kommer stadig til. Dette gir meg så utrolig mye glede og energi og jeg gleder meg til neste år allerede, sier Sørem.